От началото на октомври задържаните при опит да влязат или

...
От началото на октомври задържаните при опит да влязат или
Коментари Харесай

От началото на октомври задържаните у нас мигранти са спаднали рязко

От началото на октомври арестуваните при опит да влязат или излязат, или навътре в страната чужденци, търсещи протекция са намалели. Спадът се случва на фона на фрапантно по-малък миграционен поток към страната, регистриран от началото на годината.

За миналата седмица общо задържаните са били 13 души, като доминират тези на излизане от страната - 11 души. Те са нямали регистрация в органите на Министерство на вътрешните работи - т.е. по-скоро не са били засечени на влизане. С регистрация са били задържани 20 души. Преобладаващо от началото на годината опит да излязат от страната вършат чужденците от Афганистан и Пакистан.

Опит да влязат в България вършат най-вече хора от Сирия и Ирак. За предходната седмица " на вход " са били арестувани двама души.

В средата на септември данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че е имало седмици с по 50 арестувани при опит да излязат от страната. Броят на опитващите се да влязат е доста по-малък. След 21 септември данните демонстрират доста по-малък напън със арестувани по пет души при опит да влязат или да излязат от страната.

От началото на годината до 19 октомви в противозаконен престой навътре в страната са открити 1572 жители на трети страни. От тях доминират жителите на Афганистан – 34,5%, Сирия – 26,7%, Ирак – 21,6% и Пакистан – 5,9%.

Тази седмица вътрешният министър Валентин Радев заяви, че оградата по българо-турската граница, известна още като възпрепятстващо оборудване, е приключена

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бежанците (1993)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР