От началото на октомври „Гемиус“ премина към нова за измерване

...
От началото на октомври „Гемиус“ премина към нова за измерване
Коментари Харесай

„Гемиус“ стартира нова онлайн платформа, позволяваща да се обединят данни от измерванията на различните медии в България

От началото на октомври „ Гемиус “ мина към нова за премерване аудиторията на уебсайтовете в България. Данните в gemiusAudience към този момент се показват напълно онлайн и са налични не през досегашния профилиран програмен продукт, а с елементарен браузър, което разрешава бърз и извънредно елементарен достъп, даже от мобилен телефон или когато човек е в придвижване.

Платформата gemiusAudience към този момент се базира и на напълно нова методология, наречена „ constant panel “. При нея броят на панелистите, от които се извличат данните за медия планирането, към този момент се равнява на броя на популацията в България, като всеки панелист получава собствен „ отпечатък “ от включените в платформата разнообразни социо-демографски панели – да вземем за пример за премерване на телевизия, интернет, радио, преса, външна (outdoor) и други Така новата методология дава техническата опция на рекламодатели и организации да получат информация за упования цялостен обсег (TOTAL reach) на всяка своя бъдеща рекламна акция, като припокриването на аудиториите в другите медийни канали ще бъде отстранено. На процедура това би разрешило доста по-оптимално обмисляне на всички бъдещи рекламни акции и реализиране на доста по-голям обсег с еднакъв бюджет.

За проява на тези нови благоприятни условия на платформата, до края на 2021г. към общоприетите данни от „ cookie “ панела, измерващ трафика на публично участващите в изследването gemiusAudience уеб сайтове и приложения, са добавени и данни от втори панел, който мери потреблението единствено от компютри на групите уеб сайтове на Гугъл и Фейсбук, уеб страниците на някои телекоми, банки, куриерски компании, уеб сайтове за онлайн търговия, залагания и други

Въвеждането на „ constant panel “ ще способства и за по-пълно премерване на резултатите от към този момент извършените онлайн рекламни акции. В gemiusDirectEffect към този момент имаме данни за социо-демографския профил на хората, които действително са имали допир с дадена онлайн акция - както от компютри, по този начин и от мобилни устройства. Това е скъпа информация за всички рекламодатели, която им разрешава да схванат до каква публика действително е достигнала акцията им, а също и каква част от хората са били от тяхната целева група. За момента, тази информация в България може да бъде предоставена единствено от „ Гемиус “. Всички останали артикули за премерване на аудиториите на онлайн рекламни акции дават информация само и единствено за броя на „ cookies “, което не е задоволително, с цел да се получат данни за обсега (reach), а също и за целевата (target) група, за която са предопределени.

 „ Гемиус “ започва нова онлайн платформа, позволяваща да се обединят данни от измерванията на другите медии в България

За да може всеки да се запознае с новата платформа и нейните функционалности, компанията е подготвила демо акаунт със свободен достъп, който ще бъде деен до 15.12.2021 година Можете да се възползвате от тази опция и да се запознаете с платформата от първо лице на:

e.gemius.com

Email: [email protected]

Pass: Gemius11

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР