От началото на октомври българското дружество на Coca-Cola е поело

...
От началото на октомври българското дружество на Coca-Cola е поело
Коментари Харесай

"Кока-Кола" поема продажбата на кафето "Лаваца" в България

От началото на октомври българското сдружение на Coca-Cola е поело вноса на кафе с марката " Лаваца " (Lavazza). През последните 25 година (от 1993 г.) притежателят на дистрибуторската компания " Софсток " Мирослав Печев беше вносител на напитката.

За пазара на кафе в страната смяната е основна, тъй като по данни на " Капитал " продажбите на продуктите на Lavazza за предходната година са били за 50 млн. лева, което слага марката на трето място след " Нестле " с оборот в сегмента за 92 млн. лева и " Якобс Дау Егбертс БГ " с 53 млн. лева, оповестява " Капитал Daily " в днешния си брой.

От " Софсток " разясняват, че смяната идва откакто компанията, произвеждаща " Лаваца ", взема решение тази марка да бъде не във високия, а в междинния сегмент, с цел да генерира по-големи обороти, и може би за тази цел са създали партньорство с " Кока-Кола " за дистрибуцията.

Партньорства за дистрибуция има подписани и сред Lavazza и " Кока-Кола ХБК " в Гърция, Швейцария и Унгария.

От " Кока-Кола ХБК " - България, прецизират пред изданието, че се планува разширението на наличието на марката на българския пазар на кафе.

Това не е първият артикул отвън личните, които " Кока-Кола ХБК " - България, дистрибутира в страната. От декември 2010 година тя пое разпространяването на енергийната напитка Monster, а от март 2013 - продуктите на Brown Forman - Jack Daniels, Finlandia Woodford Reserve, Early Times, Pepe Lopez. От април 2016 сдружението е дистрибутор и на портфолиото на шотландския производител на скоч Edrington Group: Macallan, Highland Park, Famous Grouse, Cutty Sark, Brugal, Snow Leopard.

" Софсток " ще продължи да бъде част от бизнеса с кафе в страната ", споделя Мирослав Печев. По думите му компанията става формален дистрибутор на четири марки кафе: Kimbo, Housrbrandt, Mogi, Bristot. Първите три ще се популяризират в заведения, а последната – в обектите за търговия на дребно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР