От началото на октомври 2023 г. плащанията по банков път

...
От началото на октомври 2023 г. плащанията по банков път
Коментари Харесай

От следващия месец плащанията към НАП ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ

От началото на октомври 2023 година заплащанията по банков път към Национална агенция за приходите ще се правят по пет нови банкови сметки на Българска народна банка. Всяка от тях е предопределена за погасяване на несъмнено обвързване: налози, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на наложително събиране от обществен реализатор. Гражданите и сдруженията от цялата страна ще заплащат по избраната сметка съответния тип обвързване, без значение към коя конструкция на Национална агенция за приходите са регистрирани по непрекъснат адрес или адрес на ръководство, оповестиха от Националната организация по приходите.

Преводите към приходната организация ще продължат да се реализират от всяка банка в страната или различен снабдител на платежни услуги, съгласно цените на съответните финансови институции.

До края на септември заплащанията ще се правят към досегашните банкови сметки.

Гражданите и сдруженията могат да продължат да погасяват своите отговорности без такси като употребяват физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР