От началото на нахлуването в Украйна Русия е загубила 550

...
От началото на нахлуването в Украйна Русия е загубила 550
Коментари Харесай

Британското МО: Руските загуби в Украйна достигнаха 550 000 души

От началото на нахлуването в Украйна Русия е изгубила 550 хиляди бойци, сподели началникът на щаба на английската защита адмирал сър Тони Радакин на конференция в Лондон, цитиран от Newsweek.

 

Той сподели, че на президента Владимир Путин ще му трябват пет години, с цел да върне армията до силата от февруари 2022 година, защото войната се проточва с дребни изгледи за края й. Ще отнеме още пет години, с цел да се „ поправят слабостите “, които разкри войната, добави той.

 

Според английското разузнаване, май и юни са измежду най-смъртоносните месеци за съветската войска заради откриването на нов фронт в региона на Харков и активизирането на настъплението в Донбас. За два месеца съветските въоръжени сили са изгубили 70 хиляди бойци, т.е. повече от 1100 души дневно.  

 

„ Сега Русия реализира тактически облаги “, като завладява обитаеми места в Украйна „ на голяма цена “, сподели Радакин.

 

Цифрата от 550 000 жертви е малко под статистиката, изнесена от Киев. Към вторник украинската войска съобщи, че войските на Москва са дали 568 980 жертви от февруари 2022 година, в това число 1220 през предходните 24 часа.

 

Министерството на защитата на Русия дълго време не е съобщавало публично данни за загубите. В началото на юни обаче Путин ги оцени за първи път. Според него съотношението на непоправимите загуби сред Русия и Украйна е почти едно към пет, а за украинските въоръжени сили те възлизат на 50 хиляди души на месец.

 

„ Въпреки че те са към 50/50 неотменими и санитарни “, разясни съветският водач. Така, в случай че имаме вяра на цифрите на Путин, формалните загуби на съветската войска са към 10 хиляди бойци на месец, или 270 хиляди за 27 месеца война, от които 135 хиляди са убити.

 

Тази оценка почти съответствува с данните на американското разузнаване, съгласно които до края на 2023 година съветската войска е изгубила към 120 хиляди бойци, убити в Украйна.

Подобна цифра цитира при започване на май френският министър на външните работи Стефан Сежурне, като разгласи 150 хиляди починали съветски военни.

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР