От началото на месеца по Южното Черноморие за неиздаване на

...
От началото на месеца по Южното Черноморие за неиздаване на
Коментари Харесай

22 обекта по Южното Черноморие са запечатани за неиздаване на касови бележки

От началото на месеца по Южното Черноморие за неиздаване на касови бележки са запечатани 22 обекта, последният от които магазин за детски артикули в Несебър, а от началото на годината за Бургаска област те са 156. В курорта "Слънчев бряг " през седмицата са запечатани акумулаторни колички триколки, атракционно оборудване и магазин за плажни продукти.

Сред затворените краткотрайно обекти по Южното Черноморие са и автомивка и високооборотно заведение за бързо хранене. Това заяви Христо Узунов, представител на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас.

Запечатването е извънредно неприятна мярка и за двете страни, за Национална агенция за приходите това не е цел, а единствено средство за реализиране на дисциплиниращ резултат. Нито едно от тези запечатвания нямаше да се случи, в случай че беше публикуван фискален бон, сподели Узунов.
От приходното ведомство в морския град напомнят, че при наново нарушаване - неиздаване на фискален бон, комерсиалният обект се запечатва за период от един месец.

За повишение на фискалната дисциплинираност основна роля играят и патрулните двойки на Национална агенция за приходите, които обхождат ежедневно алеите на курортите, патрули има и в черноморските градове. Те наблюдават за рискови обекти, правят контролни покупки, само че и коментират задачите на данъчната контролна акция, към тях търговците могат да се обръщат и с въпроси, свързани с отчетността и работата на фискалните апарати.

Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас е сложила под непрестанно наблюдаване посредством отдалечената връзка на касовите апарати и над 200 обекта с обичайно високи обороти през дейния летен туристически сезон. Данъчните деликатно наблюдават и отчитането на доходи при провеждането на концерти, фестивали и изложби. От началото на месеца по Южното Черноморие са осъществени повече от 300 инспекции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР