От началото на май всяка кутия с цигари и опаковка

...
От началото на май всяка кутия с цигари и опаковка
Коментари Харесай

Изискването за видеонаблюдение остава само за горивата и алкохола

От началото на май всяка кутия с цигари и опаковка с тютюн е с идентификационен код за следене.

© Надежда Чипева Първоначалната концепция на Министерството на финансите камери да наблюдават непрекъснато всеки данъчен склад (т.е. там, където се съхраняват и създават акцизни стоки) и да предават информацията в действително време към Агенция " Митници ", няма да важи за производителите на цигари. Това стана ясно откакто държавното управление утвърди през днешния ден предлаганите промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища. От това обвързване ще бъдат освободени и топлофикациите, както и фирмите от химическата индустрия, които употребяват енергийни артикули в производството си.

Така обвързване ще имат единствено производители и търговци на горива и алкохол. Ако планът бъде признат и от Народното събрание, те ще би трябвало да инсталират видеокамери на всички места, през които влизат или напущат транспортни средства, както и да имат опция за различаване на номерата им. Производителите и търговците на цигари няма да имат това обвързване, защото от началото на май всяка кутия с цигари и опаковка с тютюн би трябвало да са с неповторим идентификационен код за следене. Изискването е на равнище Европейски Съюз.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики С преходни и заключителни разпореждания на плана се оферират и промени в Закона за Данък добавена стойност, които целят да решат проблема на автомивките на самообслужване, излиза наяве от известието на Министерския съвет. Много от тях сега работят като вендинг машините с фискално устройство, вградено в автомата за самообслужване (ФУВАС). Според в този момент съществуващата нормативната уредба обаче автомивките с монети не попадат в обсега от действия, които могат да употребяват сходен метод на отчитане към Национална агенция за приходите, а би трябвало да издават хартиени касови бележки. В същото време съгласно компаниите за монтаж и поддръжка на касови апарати сходни устройства, които да издават книжен бон от вендинг машина, няма. Това слага в странна обстановка този бизнес, който официално при инспекция може да излезе извършител, само че действително да регистрира всичките си обороти към данъчните през ФУВАС.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР