От началото на март меме монетите достигнаха безпрецедентни цени, което

...
От началото на март меме монетите достигнаха безпрецедентни цени, което
Коментари Харесай

Етериум: Таксите в мрежата достигнаха 2-годишен връх на фона на манията по меме криптовалути

От началото на март меме монетите доближиха невиждани цени, което увеличи интензивността в блокчейна. Този скорошен скок докара до внезапно повишение на таксите за газ в Етериум, достигайки равнища, невиждани от две години.

IntoTheBlock, прочут снабдител на данни за веригата, акцентира това развиване в неотдавнашна обява. Според данните на IntoTheBlock приходите от мрежови такси в главната мрежа на Етериум са достигнали $193 милиона тази седмица, отбелязвайки най-високия годишен ритъм от началото на 2022 година

Скокът в интензивността на меме монетите, изключително на тези, основани на Етериум, като Shiba Inu , Pepe и Floki , притегли доста внимание от страна на крипто вложителите. PEPE, съгласно данните на IntoTheBlock, сподели най-забележително показване в неотдавнашното рали, с над 712% възвръщаемост единствено през февруари.

Инерцията на PEPE се придвижи и през новия месец, като криптовалутата означи 800% нарастване на цената си през последните 30 дни. По сходен метод Floki също означи 618% скок през същия интервал.

Междувременно Shiba Inu означи 255% нарастване на цената си през последния месец, достигайки връх от $0.0000445 на 5 март. Този скок значително се дължеше на 2,000% скок на новите адреси в съпоставяне със междинната стойност за февруари, като на 5 март доближи връх от 21,000 нови адреса.

Повишената интензивност към меме монетите накара повече търговци да се насочат към децентрализираните тържища (DEX) на Етериум, което докара до 40% нарастване на размерите на търговия през седмицата до $20.74 милиарда, съгласно данни от DeFiLlama.

Вследствие на това таксите за газ в блокчейна на Етериум внезапно набъбнаха, достигайки приблизително $28 тази седмица. Общите дневни разноски за такси за газ доближиха $38.02 милиона на 5 март, което е най-високото равнище, записано от май 2023 година насам.

Общите разноски за газови такси в мрежата на Етериум към този момент са достигнали годишен размер от $10 милиарда – равнище, следено за финален път преди срутва на крипто пазара в средата на 2022 година

Този скок в интензивността подтикна цената на Етериум да надвиши границата от $4,000 за първи път от две години насам, макар че не задържа равнището. Освен това общото предложение на Етериум понижа през последната седмица заради механизма за изгаряне на такси, като от обращение бяха извадени 33,000 ETH на стойност над $125 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР