От началото на мандата си това Народно събрание е приело

...
От началото на мандата си това Народно събрание е приело
Коментари Харесай

Караянчева отчете сериозна законодателна работа на НС

От началото на мандата си това Народно заседание е приело 260 закона, 379 решения, 2 заявления и 1 послание. Това демонстрира, че е осъществена сериозна по размер законодателна работа, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи кореспондент на БГНЕС.
В началото на първото пленарно съвещание след Великденската почивка, Караянчева регистрира, че извънредно натоварен бе и парламентарният надзор. Общо за него от началото на мандата е отделено над 280 часа пленарно време.
Днес стартира седмата сесия на 44-ото Народно заседание.
„ През април чествахме една значима за нас годишнина, 140 години от учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, която беше мотив за поклонение пред делото на учредителите, само че и на първо място за равносметка ”, уточни Караянчева. Тук тя означи, че са минали две години от работата на 44-ото Народно събрание. „ Оценките за нашата активност през този интервал постоянно са разнообразни, даже противоположни и крайни, само че в случай че погледнем цифрите ще забележим, че от началото на мандата си на това Народно събрание то е приело 260 закона, 379 решения, 2 заявления и 1 послание. Това демонстрира, че е осъществена сериозна по размер законодателна работа. Изключително натоварен беше и парламентарният надзор, като общо за него от началото на мандата е отделено над 280 часа пленарно време ”, уточни тя.
„ Надявам се, че през тази сесия, макар предизборната акция, ние ще продължим да изпълняваме отговорностите си на народни представители, за което са ни дали своят вот доверие гласоподавателите ”, сподели Караянчева. Тя изрази вяра депутатите да се отнасят отговорно към работата си и да се водят от публичния интерес. „ Нека не забравяме, че всеки един от нас със своите дейности и морал, с държанието си тук в тази зала и отвън нея, със законодателните си оферти и своята подготвеност дава общия образ на актуалния депутат ”, съобщи председателката на Народно събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР