От началото на кампанията до 11:00 часа днес в СДВР

...
От началото на кампанията до 11:00 часа днес в СДВР
Коментари Харесай

МВР: Получихме 37 сигнала за нарушаване на изборното законодателство днес

От началото на акцията до 11:00 часа през днешния ден в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са били получени общо 2389 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, а в деня на балотажа те са 37 .

От полицията припомнят, че сигнали за нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към активността на Министерство на вътрешните работи, може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл [email protected], както и на особено отворените телефонни линии и електронни пощи по места в регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

До момента са формирани 206 досъдебни производства /57 бързи и 149 – по общия ред/, от тях 177 – са за нарушение на политическите права на жителите и 29 – за други нарушавания, свързани с изборния развой.

Продължава ускореното издаване на удостоверения на жители за практикуване правото им на глас. За интервала от 31 октомври до 10:00 часа през днешния ден звената „ Български документи за идентичност “ в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издали 379 удостоверения. Само в днешния ден те са 33.

Нормална е ситуацията по граничните пунктове, трафикът през обособени Граничен контролно-пропусквателен пункт е натоварен за товарни коли . При основаване на предпоставки за формиране на колони от транспортни средства чиновниците от Гранична полиция имат подготвеност за въвеждане на облекчени инспекции.

Към 09:30 часа през днешния ден на територията на страната не са възниквали катастрофи от компетентността на ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите. Пожарни екипи оказват подпомагане на територията на общините, в които има оповестено бедствено състояние след бурния вятър и интензивните превалявания.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР