От началото на годината в интернет страницата на НАП са

...
От началото на годината в интернет страницата на НАП са
Коментари Харесай

Край на избягването на запечатване на обекти за данъчни нарушения

От началото на годината в интернет страницата на Национална агенция за приходите са налични описи на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местоположение. В особено основана графа може да се извърши информация за всеки обект, в които органите по доходи на Национална агенция за приходите са открили данъчни
нарушавания, за които се постанова насилствената административна мярка „ Запечатване на обект “.

Мярката може да бъде наложена за период до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания.

През 2017 година бяха регистрирани опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка. Това ставаше посредством прекачване на стопанисването на обекта в рамките дневно на друго юридическо лице, в това число преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати, преподписване на контракти с наемодатели и снабдители.

С последните промени в ЗДДС бе признато, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен
без значение от възможна смяна в субекта, който го стопанисва, което доста ще понижи опитите за заобикаляне на закона, допълват от Национална агенция за приходите.

Условието за това е все още на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан.

Обявяването на подлежащите на запечатване обекти в уеб страницата на Национална агенция за приходите води до презумпцията, че всяко трето лице знае обстоятелството на идното запечатване. До същата хипотеза води и слагането на трайно закрепено известие на комерсиалния обект, предстоящ на запечатване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР