От началото на годината в интернет страницата на НАП са

...
От началото на годината в интернет страницата на НАП са
Коментари Харесай

Промяна в закона слага край на опитите за избягване на запечатването на обекти за данъчни нарушения

От началото на годината в интернет страницата на Национална агенция за приходите са налични описи на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местоположение. В особено основана графа може да се извърши информация за всеки обект, в които органите по доходи на Национална агенция за приходите са открили данъчни нарушавания, за които се постанова насилствената административна мярка "Запечатване на обект ". Мярката може да бъде наложена за период до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания.

През 2017 година бяха регистрирани опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка. Това ставаше посредством прекачване на стопанисването на обекта в рамките дневно на друго юридическо лице, в това число преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати, преподписване на контракти с наемодатели и снабдители. С последните промени в ЗДДС бе признато, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен без значение от възможна смяна в субекта, който го стопанисва, което доста ще понижи опитите за заобикаляне на закона, допълват от Национална агенция за приходите. Условието за това е все още на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан.

Обявяването на подлежащите на запечатване обекти в уеб страницата на Национална агенция за приходите води до презумпцията, че всяко трето лице знае обстоятелството на идното запечатване. До същата хипотеза води и слагането на трайно закрепено известие на комерсиалния обект, предстоящ на запечатване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР