От началото на годината в Добричка област за държане на

...
От началото на годината в Добричка област за държане на
Коментари Харесай

Над 260 души са осъдени за наркотици или шофиране след употреба на забранени субстанции в Добричко

От началото на годината в Добричка област за държане на опиати без позволение или шофиране след приложимост на неразрешени вещества – алкохол или дрога, са наказани 264 души, заяви на брифинг представителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

За ръководство на моторно транспортно средство (МПС) след приложимост на алкохол са импортирани 122 досъдебни производства, по които са реализирани шест ефикасни и 105 условни присъди. Наложени са 49 санкции и 99 лица са лишени от правоуправление за избран период. Внесени са и 20 досъдебни производства за приложимост на алкохол против водачи, които към този момент са осъждани за това действие. По 14 от тях са реализирани ефикасни присъди. Наложени са осем санкции и 13 санкции „ отнемане от правоуправление “.

Броят на делата против лица, седнали зад кормилото след използването на наркотични субстанции, е 114. По тях са реализирани четири ефикасни и 99 условни присъди. Наложени са 58 санкции и 98 санкции „ отнемане от правоуправление “. Установени са и 17 дрогирани водачи, които към този момент са съдени за същото закононарушение. Единадесет от тях са получили ефикасни присъди, а трима – условни. Наложени са шест санкции и 12 санкции „ отнемане от правоуправление “.

За държане на наркотични субстанции през годината са импортирани 78 каузи. По девет от тях са реализирани ефикасни присъди, по 12 – условни, и на 43 лица са наложени санкции. Районна прокуратура – Добрич няма влезнал в действие извинителен правосъден акт за подобен тип действия, а всички санкции „ отнемане от независимост “ към този момент са в действие, сподели още прокурор Илиев.

По думите на ръководителя на Районната прокуратура – прокурор Петко Тухчиев, тази година се регистрира растеж на закононарушенията, свързани с шофиране под въздействието на неразрешени вещества и с придобиването и държането на наркотични субстанции. Според него това би могло да се дължи на по-активната работа на полицията и прокуратурата по определяне на тези общоопасни нарушавания. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР