От началото на годината в 12 общини, които предлагат СПА

...
От началото на годината в 12 общини, които предлагат СПА
Коментари Харесай

Близо 20% от българските туристи са почивали във водещите 12 общини с развит балнео и СПА туризъм

От началото на годината в 12 общини, които оферират СПА туризъм, има общо над 665 хиляди регистрации на туристи в местата за настаняване, което демонстрира сериозен интерес и развиване на подсектора. Това заяви министърът на туризма Илин Димитров, който взе участие в Деветия конгрес на българския съюз по балнеология и СПА туризъм в Сапарева Баня.

Той заяви още, че ново звено в Министерството на туризма ще се занимава с опциите за кандидатстване на бизнеса от бранш туризъм по стратегиите на Плана за възобновяване и резистентност. Подготвена е и листовка в помощ на хотелиерите и туристическите предприятия. 

„ Идеята е да създадем един телефон, на който може да се насочат запитвания, едни мейл и да работим интензивно със бранша. Когато някой има концепция, той да попита дали е позволена. Днес излезе листовка, посредством която бизнеса може да се ориентира какво следва, какви са крайните периоди. Тя ще бъде оповестена и на страницата на министерството на туризма дружно с нашия бюлетин. В този Бюлетин ще бъдат показвани всички вероятни планове и стратегии, ще има мейл и телефон за връзка.

 Конгрес на българския съюз по балнеология и СПА туризъм
Конгрес на българския съюз по балнеология и СПА туризъм
Близо 20% от българските туристи са почивали във водещите 12 общини с развъртян балнео и СПА туризъм от началото на годината до 20 август, което е добър знак за привлекателността и желанията на българите за този тип туризъм, като неговия дял нараства, сподели Илин Димитров. Най-голям брой нощувки са осъществени в община Велинград над 197 хиляди, в община Хисаря – над 88 хиляди, почти същия е броят в община Разлог – 86 хиляди, следвана от Сандански, Троян, Павел Баня, Гърмен, Сапарева Баня с над 31 хиляди, Девин, община Кюстендил, Вършец и Минерални бани. Илин Димитров уточни, че сега е оползотворен едвам под половината от действителния капацитет за развиване на балнео и СПА бранша у нас. 

„ България е на второ място по извори в Европа, на първо по качеството им и има същинско течно злато. Важно е да изтъкнем, че България разполага и с отлична материална база и готови медицински експерти на международно равнище. “ 

Министър Димитров уточни като триумф за страната ни опцията здравно обезпечени в Германия да организират у нас възстановителните си процедури: 

„ За забележителен прогрес смятам и постигнатата през 2019 година договореност с немските здравни каси, като жители на Германия могат да се лекуват в България. Ние непрестанно работим в тази тенденция – посредством срещи, промотиране на дестинациите, както и редица срещи на политическо и експертно равнище “ 

Вече има хотели, в които може да се заплаща с ваучерите за храна, само че туризмът към момента стои малко неподвижен и е нужна по-голяма интензивност от страна на бранша, разяснява още Министър Илин Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР