От началото на годината са регистрирани 52 случая на насилие

...
От началото на годината са регистрирани 52 случая на насилие
Коментари Харесай

Само тази година са регистрирани 52 случая на насилие над медици

От началото на годината са регистрирани 52 случая на принуждение над медицински екипи. Тревожните данни оповести министърът на опазването на здравето Николай Петров след работна среща в прокуратурата.

Той разясни, че половината от случаите са на физическа експанзия.

„ Здравеопазването се ангажира с тотално съоръжение на всички екипи с паник бутони, GPS системи с опция за гласова връзка с охранителна компания или полиция”, добави Петров.

На срещата участва и вътрешният министър Валентин Радев, съгласно който Министерство на вътрешните работи не може да бъде напълно виновна за зачестилите случаи на принуждение над лекари и незабавни екипи.

„ Министерство на вътрешните работи ще направи проучване и ще даде наставление на всички лечебни заведения, които имат незабавна помощ, какво може да се направи. Управителите би трябвало да поемат всичко, което им е предписано”, добавя Радев.

Междувременно основният прокурор Сотир Цацаров разясни, че от страна на прокуратурата също ще бъдат взети ограничения. На районните прокурори ще бъдат дадени инструкции по какъв начин да подхождат към тези случаи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР