От началото на годината руската рубла е девалвирала с 24

...
От началото на годината руската рубла е девалвирала с 24
Коментари Харесай

Руската рубла е в тройката на най-слабите валути за август

От началото на годината съветската рубла е девалвирала с 24 % по отношение на $. Сега нейният курс е 101 рубли за $, а еврото се търгува против 111 рубли. 
 
Стремителното рухване на рублата през 2023 година я сложи в тройката на най-слабите валути в света дружно с турската лира и аржентинското песо, написа Bloomberg. Обезценяването на съветската рубла продължава основно заради утежняването на изискванията за външна търговия, западните наказания и рестриктивните мерки за експорта на главните приходоизточници каквито нефтът и газът съставляват. 
 
Европейски Съюз и Съединени американски щати не разрешиха на Русия да употребява евро и долари във външнотърговската си активност. Ограниченията върху продажбата на съветски петрол и в частност поставената пределна цена на черното злато, акто и внезапното редуциране на доставките на съветски природен газ в Европа доведоха до стабилно стесняване на експортните размери и съответните доходи от това. 
 
Паралелно с това нараства съветския импорт, което промени салдото на търсене/предлагане на валута на съветския финансов пазар и докара до значително намаляване на рублата. 
 
Освен това, върх устабилността на паричната система в държавата-агресор отрицателно въздейства и увеличеният експорт на капитали от РФ, както и внезапно увеличените разноски на бюджета за военни потребности. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР