От началото на годината, поради невъвеждането в експлоатация от 1

...
От началото на годината, поради невъвеждането в експлоатация от 1
Коментари Харесай

Румен Петков: България търпи загуби за близо 270 млн. лв. заради „Комотини-Стара Загора“, АБВ сезира прокуратурата

От началото на годината, заради невъвеждането в употреба от 1 януари 2022 година на газовата връзка „ Комотини-Стара Загора “, България пропусна да получи 3 млн., 620 хиляди мегаватчаса. Това сподели пред медиите ръководителят на АБВ Румен Петков, оповестиха от пресцентъра на партията. Той напомни, че съгласно анекса към контракта за азерски газ от януари страната ни на ден трябваше да получава по 30 хиляди мегаватчаса. Заради обаче неработещата към момента газова връзка с Гърция, количествата азерски газ който получаваме е 1/3 от тези по контракт, което води до тази обща загуба.

Румен Петков изясни, че разликата в доставната цена на газа и цената на контролирания пазар, избрана от КЕВР, води до загуби за българската промишленост и обичай в порядъка на близо 270 млн. лева Той прикани енергийния министър и началниците на КЕВР и плановата компания Ай Си Джи Би да дадат пояснение за големите за страната ни вреди.

Председателят на АБВ още веднъж акцентира неналичието на наложени наказания от страна на плановата компания Ай Си Джи Би на изпълнителя на обекта. Политическа партия АВБ ще сезира прокуратурата за нанесени вреди върху страната в размер на стотици милиони лв.. И предвижда, че на 1 юли по газовата връзка „ Комотини-Стара Загора “ газ няма да потече (според оповестения от премиера период за въвеждане в експлоатация).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР