От началото на годината отново Левски е преобладаващата тема в

...
От началото на годината отново Левски е преобладаващата тема в
Коментари Харесай

Стефан Софиянски за смяната на собствеността на Левски: Трудно е да очакваме добра развръзка

От началото на годината още веднъж Левски е преобладаващата тематика в родния футбол. Воденият от Станимир Стоилов отбор зимува на шестата позиция в класирането, само че погледите не са ориентирани към водачите в шампионата ЦСКА и Лудогорец, а още веднъж са приковани на " Герена ". Популярният левскар Стефан Софиянски показа мнението си по горещите тематики на стадион " Георги Аспарухов " и сподели любопитен взор на нещата, свързани с представянето на тима напролет, контролите на отбора с съветски противници, промяната на собствеността и трансферната политика на " Герена ". Ето какво сподели той пред " Тема спорт ":

Какво очаквате от Левски напролет?

Не бих споделил, че Левски приключи неприятно първия полусезон. Тези равенства, които се натрупаха, а и тимът нямаше шанс, малко ни изтормозиха нас, почитателите. Имаше такава поредност от неприятни резултати, само че съгласно мен напролет нещата ще стоят по друг метод. Билал Бари потегли добре при започване на сезона, само че и неприятната му травма, сякаш се отрази на отбора. Оптимист съм за представянето на Левски, тъй като се вижда, че тимът играе добре. Почти всички са ангажирани и в двете етапи на играта и непрекъснато си оказват помощ. Мисля, че през втория полусезон още веднъж стартът ще е мощен. Какво чакам? Постоянно печелене на дуелите. Трудно може да се настигнат ЦСКА и Лудогорец по-късно закъснение през есента, само че за тройката, съгласно мен, Левски ще има сили.

Мнението ви за контролите с съветски отбори?

Няма никаква причина да има напрежение от това, че Левски ще играе контроли с съветски тимове. Винаги съм бил срещу да се бъркат политиката и спорта. Нека се организират такива мачове. Да има дуели и с руснаци, и с украинци. Спомням си през 1980 година протеста на Олимпиадата в Москва. Тогава това доста ме нервира. Същото се случи и четири години по-късно с противоположния протест на игрите в Лос Анджелис. Това са цялостни нелепости. Не би трябвало спортистите да страдат от нелепостта на политиците.

Оптимисти ли сте за промяната на собствеността?

Когато един развой се забави прекомерно дълго, без да недооценявам положителните планове на двете страни, мъчно е да чакаме добра развръзка. Дано да се случи тази договорка. Казах си мнението по въпроса и ще бъде отлична вест за Левски.

Как оценявате трансферната политика на Левски?

Много се веселя за провеждането на селекциите след завръщането на Станимир Стоилов. От самото начало Мъри заложи на непрекъснато наличие на пет-шест българи в главния състав, дружно с качествени чужденци. Сега отново се взеха млади родни футболисти като Кристиан Димитров и Асен Чандъров, както и перспективен състезател в лицето на Рикардиньо. Малко са тимовете, които могат да се похвалят с толкоз българи в състава, с някои изключения. Като погледнете, в Първа лига не са толкоз доста отборите, които да имат по пет-шест родни играчи в стартовите сформира. Да не приказваме, че със промените в Левски те стават към седем-осем. В отбраната са чужденци, само че играят доста устойчиво. Цунами доста добре се вписа. Но вратарят и цялата халфова линия са българи. В нахлуване също има родни играчи. Много е добра политиката на селектиране на играчи. Харесвам я.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР