От началото на годината от приютите, за които отговаря Столична

...
От началото на годината от приютите, за които отговаря Столична
Коментари Харесай

Над 170 кучета са осиновени в общинските приюти в София през 2018 г.

От началото на годината от приютите, за които дава отговор Столична община, са осиновени малко над 170 кучета. Това съобщи шефът на общинското дружество „ Екоравновесие “ към Столична община Веселин Асенов, съобщи. В съботния ден на Женския пазар в столицата се организира осведомителна акция за осиновяване на кучета от приютите.

„ Днешната самодейност е част от акцията „ Подари си другар ”, на която желаеме да представим на жителите четири осиновени кучета от общинските приюти на „ Екоравновесие ” и да поговорим малко с жителите по отношение на отговорността да имаш домакински любим и да се грижиш за него. Основният проблем, с цел да има безстопанствени кучета, е точно безотговорното отношение на притежателите на домашни любимци-това, че те не ги кастрират, не ги обезпаразитяват и при едно нежелано потомство ги изхвърлят на улицата ”, счита шефът на „ Екоравновесие ”. Той се надява, че до края на годината борят на осиновените кучета ще доближи повече от 600.

В момента във всички приюти на „ Екоравновесие “ има към 1600 кучета. „ Заради това през днешния ден организираме тази осведомителна акция, с цел да приказваме с хората и да разбираем, че в случай че продължава това безконтролно отношение към домашните любимци, нашите приюти ще бъдат постоянно цялостни ”, акцентира Веселин Асенов.

Според него отношението на хората към осиновяване на кученца от подслон се трансформира към позитивно. „ Все повече хора посещават събитията ни. Дори в неделя, когато са проведените разходки в нашите приюти, от ден на ден хора посещават приюта, като последната неделя бяха над 100 души, които да разходят куче, да се срещнат с бездомно животно и вероятно да си осиновят ”, сподели шефът на общинското дружество.

„ Екоравновесие “ стопанисва три приюта и една общинска клиника, а от началото на април започва акция за безвъзмездна кастрация на дворни и домашни кучета. „ Започнахме от крайните квартали и продължаваме цяла година във всички квартали на София. Кастрацията важи за всички домашни любимци. Всеки може да заповяда при нас, да кастрираме, обезпаразитим, идентифицираме, и да му го върнем с паспорт. Той ще бъде освободен и от годишен налог куче, който е 24 лева ”, разясни Асенов. Това може да стане на място в „ Екоравновесие ” или, в случай че някой желае-да подаде поръчка по телефона или електронната ни поща и екип на предприятието да вземе кучето, да го закара в клиниката и откакто бъдат осъществени всички операции, да му бъде върнато още веднъж на адреса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР