От началото на годината над 280 000 са шофьорите, засечени

...
От началото на годината над 280 000 са шофьорите, засечени
Коментари Харесай

280 000 души са шофирали с превишена скорост в София

От началото на годината над 280 000 са водачите, засечени да се движат с превишена скорост в София. Същите нарушавания през предходната 2022 година са били 180 000, оповестяват от „ Пътна полиция ” - Столична дирекция на вътрешните работи.

Установени са над 1000 случая на шофиране след приложимост на алкохол и над 600 - след приложимост на опиати. За лишаване на преимущество на пешеходец са осъдени 639 водачи, като за същото нарушаване през 2022 година са глобени 346.

Междувременно много повече са осъдените водачи, засечени да карат в бус лентите, спрямо предходната година. Тази година са глобени 400 извършители, до момента в който през миналата година те са били едвам към 100.

Забелязаните нарушавания от чиновниците на Столична община се изпращат към Столична дирекция на вътрешните работи за определяне на притежателя и налагане на санкция. Според анализите, направени до момента,  санкциите, които са в размер на 50 лв., се връчват незабавно и водачите нормално ги заплащат навреме.

Предвид наближаващите празници Столична дирекция на вътрешните работи поучава водачите да бъдат толерантни на пътя, да съблюдават Закона за придвижване по пътищата и да не сядат зад кормилото след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР