От началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече

...
От началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече
Коментари Харесай

Фейсбук изтри 5.4 милиарда фалшиви профила

От началото на годината изтритите от Facebook подправени профили към този момент са 5.4 милиарда, разгласи компанията, след следващата порция изтриване на сметки.
„ Подобрихме способността си да засичаме и блокираме опитите да се вършат подправени, злоупотребяващи профили “, разгласи интернет колоса.
Според Facebook, към 5 % от дейните профили през даден месец от годината влизат в категорията „ подправени “.
Социалната мрежа влага доста средства за откриването и изтриването на сметки, основани с цел да заблуждават потребителите, изключително по политически въпроси и обществени проблеми.
Докладът на Facebook сподели още, че държавните управления по света са желали от компанията рекордно доста информации за това, кой се крие зад профилите в мрежата.
Компанията споделя, че са закрили голям брой профили, разпространяващи или прославящи тероризма, самоубийствата, детската порнография и продажбата на опиати.
Най-много претенции са създали Съединени американски щати, следвани от Индия, Англия, Германия и Франция. Само Вашингтон е направил 50 741 запитвания за 82 461 профила във Facebook.
Повече от две трети от тези стремежи за информация са били съпроводени от искане проверяваният да не разбере, че държавното управление му прави инспекция.
„ Всеки път ревизираме настояванията от държавните управления, с цел да сме сигурни, че дават отговор на закона “, споделят от Facebook.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР