От началото на годината е отчетен ръст от 104% при

...
От началото на годината е отчетен ръст от 104% при
Коментари Харесай

Акциите на компаниите за добив на Биткойн поскъпнаха драстично

От началото на годината е регистриран растеж от 104% при потреблението на ток, обвързвано с копаенето на Биткойн. Потреблението на електрическа енергия за кроптивалута номер едно нараства доста на фона на повишаването на цифровия токен, оповестява Bloomberg, цитирайки данните на.

Процесът на рандеман на Биткойн съставлява решение на комплицирани математически задания от мощни компютри, като по този метод се валидират и прибавят преводи към децентрализираната счетоводна книга в основата на токена.

Колкото повече пораства известността на криптовалутата, толкоз повече миньорите желаят да капитализират нейната стойност, разясняват специалисти от бранша.
 Снимка 611548
Източник:

За интервал от една година общото енергийно ползване, обвързвано с добива на Биткойн, е повишено от 67,36 тераватчаса до 137,68 тераватчаса. За съпоставяне, силата, нужна за една Биткойн трансакция, може да зареди 474 389 VISA преводи.

Поскъпващите акции

На този декор, по данни на, акциите на фирмите, които се занимават с рандеман на Биткойн, са поскъпнали с цели 226% от началото на 2023 година, по отношение на към 170% за самата криптовалута.

Бумът при акциите на фирмите за рандеман демонстрират тяхната значимост при образуването на бъдещето на цифровите активи.
 Всеки шести жител в Австрия към този момент има Биткойн
Европейската страна, в която към този момент всеки шести жител има Биткойн

Пред Money.bg приказва проф. Алфред Таудес - създател и началник на Института за криптоикономика към Виенския стопански университет - WU
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР