: От началото на годината досега имаме ръст със 120-130

...
: От началото на годината досега имаме ръст със 120-130
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Голям ръст на случаите на шофиране в нетрезво състояние или наркотици спрямо миналата година

: От началото на годината до момента имаме растеж със 120-130 случая на шофиране в нетрезво положение или опиати по отношение на предходната. Наркотиците са повишени доста. В последно време се оказа, че ръководят МПС-та след приложимост на опиати повече, в сравнение с с алкохол. Това сподели шефът на Столичния КАТ Тенчо Тенев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той уточни, че за интервала от 6 до 29 юли единствено на територията на София са хванати над 70 души, карали след приложимост на опиати и 80 след приложимост на алкохол. Най-често нарушителите са мъже сред 18 и 25-годишна възраст, означи комисар Тенев.

Тенев разяснява, че полицията хваща от ден на ден младежи, които ръководят коли след приложимост на упойващи субстанции. Основните опиати, които младите използват, са амфетамини, марихуана и напоследък зачестяват случаите с кокаин.

Той засегна и злополуката с Георги Семерджиев в София, при която починаха две дами. Тенев разяснява проблема с военния прокурор, който е бил на място. „ Отивайки на място, в действителност видяхме по какъв начин стопира автомобил и излезе човек, който познах. Той също е минавал инцидентно оттова. Съдейства ни, с цел да можем да задвижим по-бързо процедурите. Впоследствие разбрах, че е боен прокурор. Обади се и на мястото пристигнаха дежурни прокурори и започнаха процесуално-следствени дейности ", описа Тенев.

Наскоро беше изговорена тезата, че става въпрос за човек, непосредствен до основния прокурор Иван Гешев. „ Не имам вяра в хипотези. Ние с военния прокурор стояхме много време на едно място. Той ми сподели, че е бил някъде и пътувайки е видял злополуката и е спрял там. Не мога да кажа дали е преднамерено, или не ", изясни още началникът на Столичния КАТ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР