От началото на годината до средата на декември у нас

...
От началото на годината до средата на декември у нас
Коментари Харесай

Войната на пътя: Първи сме в Европа по смъртност в катастрофи

От началото на годината доникъде на декември у нас са станали 6413 тежки произшествия. В тях 594 души са починали, а над 8000 са ранените. Средно дневно у нас живота си на пътят губят двама души. Ако наклонността се резервира, боят на жертвите ще изпревари този от 2018 година, когато при пътни злополуки са починали 611 души.

" В България броят на убитите на пътя на 1 млн. души е 98 души. Това е една огромна цифра, която ни отрежда първото място в Европа, май единствено Румъния ни " конкурира ". Три пъти по-малко е броят на починалите във Англия, да вземем за пример ”, сподели Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите.

По думите му аргументите за тази статистика са сложни. " Като се стартира от образованието, което доста хора считат, че не трябва да се реформира, а ние сме надълбоко уверени, че това е належащо. То би трябвало да е съответно и да се трансформира съразмерно на пътната конюнктура ”, изясни Георгиев.

" България е единствената страна в света, в която желаеме тапия, с цел да караме шофьорски курс. Ние сме една от дребното страни, в които КАТ издава книжката. Това не е нейна работа ”, на мнение е Георгиев.

" В последно време се вижда един напор на неуспели да се осъществят в живота хора и вземат решение, че тук е мястото да станат специалисти по безвредно придвижване и да намерят своето предопределение. Жалко, че страната ги позволява до тази тънка материя, от която зависят доста човешки животи ”, сподели още той.

" Навъдиха се институти, академии, университети по пътна сигурност. Ако погледнем какви хора са там, някой е приключил педагогика, различен е бил шеф в полицията. Но това няма нищо общо с специалист ”, добави Красимир Георгиев.

" В главната скица, гарантираща безвредно придвижване, а тя е човек-път-автомобил, индивидът е подложен преди всичко. Той със своето познание, държание и нрав може да компенсира значително минусите на останалите два фактора. Затова във всички страни главната роля се разпорежда на задкормилното устройство – лидерът, който стои зад кормилото ”, разяснява Георгиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР