От началото на годината до сега имаме задържани над 25

...
От началото на годината до сега имаме задържани над 25
Коментари Харесай

Над 25 педофила задържани при акции на ГДБОП

От началото на годината до в този момент имаме арестувани над 25 лица, които са злоупотребявали полово с деца по линия на разпространяване и владеене на материали онлайн, а по този начин и също полово изнудване на деца на възраст 7-12 години. Задържаните са на територията на цялата страна. Това съобщи пред Българска национална телевизия комисар Явор Колев - шеф отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП.

Той добави, че работата във връзка с противопоставяне на онлайн половата употреба на деца е дейна и е от години. Но няма статистика къде има най-вече педофили. Навсякъде има хора, които злоупотребяват полово с деца. Според Явор Колев това става най-често посредством Facebook. Тези лица основават подправени профили на деца.

По думите на Колев главната отговорност да защищават децата си е на родителите. Те би трябвало да знаят какви места посещават децата им в интернет.

Родителите би трябвало всекидневно да беседват с децата си. От нашето наблюдаване, едвам когато детето е станало жертва на полово принуждение, се обръща към родителите, сподели шефът на " Киберпрестъпност ".

Той описа и за следствието на Интерпол, довело до конгрес, който се е хоствал от български сървър. Благодарение на тази акция са избавени над 50 деца в едно село в Тайланд
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР