От началото на годината до момента на жп прелези са

...
От началото на годината до момента на жп прелези са
Коментари Харесай

Чувство за безнаказаност? Зачестяват случаите на пресичане на прелези при идващ влак

От началото на годината досега на жп прелези са станали общо 20 случая с 4 жертви и 7 ранени. Повечето от злополуките са по виновност на водачите на коли, които пресичат релсите даже при спуснати бариери и включена сигнализация. Това сподели в ефира на „ Здравей, България ” основният инспектор по сигурността в Национална компания „ Железопътна инфраструктура ” Бисер Минчев.

Той изясни, че каква тъкмо да бъде предупредителната система на прелезите е несъмнено от разпоредба. Рестрикциите са свързани най-много със степента на натовареност на даденото оборудване.

Експертът изясни още, че бариерите не са цели, с цел да може непозволено навлезлите в прелез коли да пресекат релсите преди да бъдат пометени от идващ трен.

„ Не е по-добре, когато на прелеза има надзирател. Всяка година се пресъоръжават към 20 прелеза, с цел да се отстрани напълно човешкият фактор ”, сподели още Минчев. И добави, че в случай че се вкарат фрапантни наказания за нарушителите, водачите ще станат по-дисциплинирани.

Минчев даде и фрагменти на рискови нарушавания на разпоредбите за придвижване, снимани от охранителни камери и предадени на Министерство на вътрешните работи. Вижте ги във видеото.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР