От началото на годината 19 фирми от региона бавят възнагражденията

...
От началото на годината 19 фирми от региона бавят възнагражденията
Коментари Харесай

650 000 лева забавени заплати дължат работодатели от Монтанско

От началото на годината 19 компании от района бавят възнагражденията на служащите си, регистрира Димитър Петров, шеф на Инспекцията по труда в Монтана. Те са дължали 1 000 300 лв. заплати. След намесата на инспекцията са изплатени 770 000 лв..
Две компании не престават да са огромните длъжници. Здравно заведение от Монтана се пробва да излезе от обстановката. В него са заети 230 души, от тях 70 са ощетени. Проблемът е от предходната година. В мощ са влезнали наказателни разпореждане за 41 000 лв., посочи Петров.
"Здравното заведение е едно съществено институция, което се стреми да излезе от това състояние. Изплащат се старите отговорности и забавя настоящи отговорности, които ние установяваме. "
Вече три години предприятието за рандеман и преправка на птиче месо в Монтана има проблеми със заплатите. Към момента там работят 90 души, към 20 имат закъснение на парите, посочи шефът на Инспекцията по труда:
"През годините забавянията са обилни, само че мъчно мога да дам статистика, както при здравното заведение, тъй като от към 3 години насам, след като следим това дружество има месеци, в които са платени отчасти на част от служащите, други месеци - отчасти на друга част от служащите. "
Общо 66 акта за сумата от 107 000 лв. са наложените до в този момент санкции на компанията. Над половината от тях са събрани от Националната организация за приходите, акцентира Петров. В началото на годината компанията бе подробно тествана, само че не бе оповестена в неплатежоспособност. Към момента 100 000 лв. са отговорностите за забавени или неизплатени заплати.
"Условието е на повече от една трета от служащите за повече от два месеца неплатени хонорари ", добави шефът на Инспекцията по труда в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР