От началото на годината 11 800 души с намалена трудоспособност

...
От началото на годината 11 800 души с намалена трудоспособност
Коментари Харесай

11 800 души с намалена трудоспособност са започнали работа от началото на годината

От началото на годината 11 800 души с понижена работоспособност са почнали работа, като 3 900 от тях работят на първичния пазар на труда. Това заяви Вяра Никова, от Агенцията по заетостта по време на Национална конференция по трудова претовареност за хора с увреждания с фокус върху епилепсията. Никова прикани хората с увреждания да се обръщат към бюрата по труда.

" Тази конференция слага началото на една по-голяма и сериозна полемика по тематиката за трудова претовареност за хората с увреждания “, сподели Веска Събева, ръководител на Асоциация на родители на деца с епилепсия, която е уредник на конференцията.

Темата за трудовата претовареност за хората с увреждания е водеща тематика в Европа.

“50% от хората, които работят в Агенцията за хората с увреждания са хора с увреждания. “, заяви Минчо Коралски, шеф Агенция за хората с увреждания, който в продължение на полемиката показа, че трудовата претовареност е огромно предизвикателство, което може да бъде преодоляно със обществена стопанска система, освен със обществени услуги.

Дискусионната сесия засегна тематиката както за главните форми и модели на претовареност в Европа и България, по този начин и статистически данни за брой на заети хора с увреждания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР