От началото на епидемията в Италия преди месец коронавирусът е

...
От началото на епидемията в Италия преди месец коронавирусът е
Коментари Харесай

Чумата в Италия не пожали и духовните лекари в расо, 50 вече са до престола на Господ

От началото на епидемията в Италия преди месец коронавирусът е пратил в отвъдното 50 свещенослужители на Светата католическа черква, написа Монитор.

Съобщавайки новината, католическият ежедневник „ Авенире “ акцентира, че умрелите от смъртоносната болест свещеници са изпълнявали до техния финален момент богоугодната си земна задача.

А в нарочна литургия във Ватикана папа Франциск ги опя като „ почтени духовни пастири, овци от божието стадо, останали до дъно измежду хората “.

Най-младият от умрелите до през вчерашния ден петдесетима свещеници е 45 – годишният дон Сандро Бриньоне, а най-възрастният- дон Марио Кавалери на 104 година

Мнозинството от заровените от „ Ковид-19 “ божии чиновници са от най-засегнатата от болестта италианска област Ломбардия. Сред тях пък най-вече – петнайсетима, са умрелите свещеници в града – страдалец на ковид – Бергамо, с по четирима са се разделили градовете Лоди, Кремона и Пиаченца, с трима Милано и така нататък

В публикацията – помен на „ Авенире “ се изтъкава, че през тези мрачни дни божиите чиновници са изложени на заплахата да се разболеят най-малко колкото лекарите, медицинските сестри и санитарните.

С тази разлика, че душевните доктори в расо не знаят добре по какъв начин да се бранят от болестта, не употребяват съвсем никакви защитни средства, даже и маски, като напряко оставят ориста си напълно в Божиите ръце.

А тъкмо духовните пастири са тези, които в лечебните заведения са постоянно до покосяваните ежедневно от заболяването стотици хора, постоянно са с телефон в ръка, с цел да могат умиращите за финален път да се чуят с околните си, дават им също по този начин причестяване или ги изповядват, само те изпращат с молитва ковчезите с умрелите към безконечните им жилища или крематориумите.

Не малко са и предалите Богу дух свещеници, които служат в пламнали от болестта старешки домове, провеждат столовите и спалните за бездомници, обикалят оставените да се лекуват у дома енориаши и така нататък

С доста горест „ Авенире “ оповестява, че измежду умрелите в Италия през миналите дни от ковид 50-ма свещенослужители е и завеждащият младежката страница на авторитетния католически ежедневник – 53 годишният дон Паоло Каминати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР