От началото на данъчната кампания в офиса на НАП в

...
От началото на данъчната кампания в офиса на НАП в
Коментари Харесай

В офиса на НАП в Русе очакват значително повече декларации за доходите от миналата година

От началото на данъчната акция в офиса на Национална агенция за приходите в Русе са получени 15 537 бр. годишни данъчни заявления по член 50 от ЗДДФЛ. Това е близо 98 % от общо подадените през цялата миналогодишна акция 15 899 бр. и e съображение да се предвижда, че в този момент до крайния период 3 май 2022 година ще постъпят доста повече заявления. Дотогава остават 12 дни, от които 7 са почивни и през всички тях непрекъснато могат да се подават електронни формуляри на декларациите, посредством уеб страницата на Национална агенция за приходите с ПИК от организацията или електронен автограф. Досега това са предпочели 12 310 данъкоплатците от района, което образува 79 % от всички подадени все още заявления.

Предварително попълнените заявления са налични в и в тях автоматизирано е въведена информация за получени от данъкоплатците приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем при отдаване на парцел на юридически лица, приходи за получени дотации от Държавен фонд „ Земеделие “, данни за направените персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в Интернет и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора повече от 12 месеца и други На уеб страницата си Национална агенция за приходите е разгласила и видео директива по какъв начин да се заявяват налозите онлайн. Необходимо е потребителите да прегледат деликатно попълнената декларация, да я добавят или поправят, в случай че това е належащо, да потвърдят нейната меродавност и да я изпратят. Персонален идентификационен код – ПИК, се издава гратис, безсрочно и бързо във всеки офис на Национална агенция за приходите против показване на персонална карта и изтъкване на персонален е-мейл.

На книжен притежател годишната данъчна декларация може да бъде подадена от всяко задължено лице в салоните за обслужване в офиса на Национална агенция за приходите в Русе всеки работен ден от 9 до 17, 30 ч. Досега този вид са избрали 2 646 данъкоплатци. На тяхно разположение до входа на офиса има стилаж с главното тяло на декларацията и приложения за другите облагаеми приходи. Те могат да бъдат разпечатани и от уеб страницата на организацията, а по този метод може да се употребява и декларацията с баркод, която автоматизирано пресмята дължимия налог при ръчно въвеждане на съответните приходи в приложенията.

Данъкоплатците могат да получат и изпратят хартиени формуляри на данъчни заявления по ЗДДФЛ с приложения и инструкции към тях и в 17 пощенски клона в Русе и общините в региона. За подадени в период заявления се считат тези с клеймо най-късно 3 май 2022 година Пощенските чиновници одобряват попълнените екземпляри и ги записват с входящ номер. Цената на услугата е 1, 80 лева От това към този момент са се възползвали 581 жители.

Задължение да подадат годишна данъчна декларация имат всички физическите лица, които през 2021 година са получили приходи, разнообразни от тези по трудов контракт. Това се отнася и за еднолични търговци или регистрирани аграрни стопани, които са избрали да се таксуват като Едноличен търговец, само че са получили и приходи, които не са свързани с тази им активност, като да вземем за пример от наем, които също се заявяват тази година в период до 3 май.

Освен подаване на декларацията, до 3 май би трябвало да бъде импортиран и дължимия налог . Подробности за декларирането на приходите може да се получат от 9 ч. до 17, 30 ч. на телефона на Инфоцентъра на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената за 1 диалог на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР