От началото на август водата от чешмите на домакинствата в

...
От началото на август водата от чешмите на домакинствата в
Коментари Харесай

Водата в Разград и Силистра вече е над 5 лв. за кубик



От началото на август водата от чешмите на семействата в Разград и Силистра към този момент коства над 5 лева за пространствен метър. Това демонстрира влезнало в действие решение на КЕВР, признато през предишния месец.

В Разград и региона клиентите на локалното ВиК сдружение ще заплащат по 5,30 лева./куб. м на кубик за услугата с Данък добавена стойност. Нарастването е рекордно и е с 1,67 лева Досегашната цена, одобрена от регулатора от началото на предходната година, бе 3,63 лева с Данък добавена стойност. Жители на регионалния център на Лудогорието споделят, че без значение от високата цена водата от чешмите в града не е добра за пиянство и значително от тях са принудени да си купуват от магазините минерална или трапезна.

В Силистра записаното повишаване на услугата е с съвсем 1,57 лева за кубик от 3,468 лева на 5,035 лева с Данък добавена стойност.

В Бургас локалното ВиК съумява да се класира на второ място по повишаване на цената (с 1,63 лева.) всред всички 11 огромни сдружения от бранша в страната, оскъпили водата от началото на годината. От понеделник клиентите в региона ще заплащат по 4,38 лева с Данък добавена стойност за доставка на питейната вода, нейното отклоняване и филтриране. Старата цена за услугата бе 2,76 лева./куб. м, демонстрират данните от решенията на регулатора.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР