От началото на август "Групата за бързо реагиране" към РИОСВ

...
От началото на август "Групата за бързо реагиране" към РИОСВ
Коментари Харесай

Мечки убиват животни и плашат хора в Смолянско

От началото на август "Групата за бързо реагиране " към Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян е проверила тринадесет сигнала за вреди от мечки.

В местността "Чаирски езера " в землище на село Триград са тествани 2 сигнала за нахлуване над селскостопански животни. Седем овце и две телета са умъртвени при два случая на мечешки набези в местността "Чаирски езера " край Триград.

На стопаните е предложено да завишават контрола по запазване на стадата и да слагат електропастири. Установени са вреди и върху седем кошера в землищата на селата Оряховец, Баните и Брезе в общините Баните и Девин.

Комисия ще изготви оферти за обезщетяване на притежателите.

Само преди броени дни мечка слезе на метри от смолянското село Бостина и стресна минувачи. Дивият звяр се появил на пътното платно в сряда, наоколо до гробищният парк на селото, в миг когато по пътя прекосявала с колата си жена, съпроводена от снаха си и внучка си. Возилото изгаснало, а трите се изплашили от типа на приближаващата мечка. За благополучие случката се размина единствено с нерешителност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР