От началото на април Китай е доставил в други страни

...
От началото на април Китай е доставил в други страни
Коментари Харесай

Износът на медицински стоки от Китай е достигнал около 2,36 млрд. долара

От началото на април Китай е доставил в други страни медицински артикули на стойност 16,56 милиарда юана (около 2,36 милиарда долара). Това е повече, в сравнение с страната е експортирала за целия предишен месец, разгласи на конференция през днешния ден ръководителят на отдела за бщи интервенции на Главното митническо ръководство на Китай Цзин Хай.

От 1 до 12 април митниците по цялата страна са пуснали за експорт артикули за профилактика и надзор на епидемията на обща стойност 16,56 милиарда юана. Това акцентира значимата роля, която играят създадени в Китай медицински артикули в световната битка с епидемията. Това удостоверява и обстоятелството, че Китай е виновна страна, добави Цзин.

През март същите доставки са били на стойност 10,2 млрд юана или към 1,45 милиарда $, предава Българска телеграфна агенция.

Новият ковид, чието разпространяване стартира от Китай в края на 2019 година и обхвана множеството страни в света, до момента е заразил над 1,8 милиона души, а над 110 000 са умряли вследствие на затрудненията от инфекцията, напомня ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР