От началото на 2027 г. жителите на още четири квартала

...
От началото на 2027 г. жителите на още четири квартала
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Жителите на още четири софийски квартала вече ще имат удобна връзка с метро

„ От началото на 2027 година жителите на още четири квартала ще имат комфортна и бърза връзка с метро, а строителството на този сектор ще облекчи трафика в едно от най-натоварените посоки в София. “

Това разгласи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков при старта на плана за уголемение на трета линия на софийското метро .

„ По линия на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ обезпеченото финансиране за този план е 106 млн. лв., с които общо средствата за създаване на метрото в София през този програмен интервал надвишават 880 млн. лв. “ , съобщи Георги Гвоздейков.

Той изясни, че в последните няколко месеца са положени доста старания, с цел да бъде контрактувано това финансиране с Европейската комисия.

„ Тъй като се намираме в края на програмния интервал, се надявам с цялостна готовност на изпълнителите тези средства да бъдат дейно усвоени до края на годината “ , добави Гвоздейков.

„ София продължава да се развива с бързи темпове и заслужава всички тези вложения “ , уточни транспортният министър и посочи, че метрото е най-зеленият и екологичен превоз, към който би трябвало да преминат от ден на ден пасажери в столицата.

Кметът на София Васил Терзиев изясни, че това е значим и чакан план , който има отношение към това по какъв начин ще се придвижват по-ефективно 75 000 софиянци .

„ Развитието на градския превоз е централна тематика и ние ще продължим да влагаме в метрото “ , сподели още той.

В събитието участваха регионалният шеф на София Вяра Тодева, ръководителят на представителството на Европейска комисия в България Бойко Благоев, кметът на регион „ Слатина “ Георги Илиев, ръководителят на Управляващ орган на ОПТТИ Мартин Георгиев и други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР