От началото на 2023 г. равнището на безработицата продължава да

...
От началото на 2023 г. равнището на безработицата продължава да
Коментари Харесай

От началото на годината безработицата продължава да намалява

От началото на 2023 година нивото на безработицата продължава да понижава, а над 57 000 безработни са намерили работа с поддръжката на трудовите медиатори в бюрата по труда. Близо 16 000 стопански неактивни хора са почнали да търсят работа, а в претовареност са включени към 12 000 младежи. Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров в своето одобрение във връзка 33-та годишнина на Агенцията по заетостта и нейния професионалния празник.

Той поздрави за всеотдайността и професионализма управлението и чиновниците на институцията и даде своята висока оценка за построяването й като устойчива и съвременна администрация в услуга на жителите и бизнеса. „ Възлагам огромни упования на нововъведенията във връзка с задачата и визията на Агенцията и нейния метод към смяната. Само стимулиран и дипломиран екип, какъвто сте Вие, може да способства до решения, отговарящи на провокациите на утрешния ден “, добави Лазаров.

В изявлението си той акцентира, че конюнктурата на пазара на труда, високите технологии, цифровизацията на стопанската система, усъвършенстването на изкуствения разсъдък трансформират коренно публичните и индустриалните връзки и водят до интензивни промени, нови специалности и работни места, изискващи непрекъснато повишение на квалификацията, знанията и уменията на работната мощ. „ Съвременните действителности изискват неотложен отговор на дефицита на квалифицирани човешки запаси, като фактор за стопански, обществен и публичен разцвет. Нужно е непрекъснато повишение на квалификацията, знанията и уменията на работната мощ “, сподели министър Лазар Лазаров.

Заместник-министрите Наталия Ефремова и Надя Клисурска също поздравиха чиновниците на Агенцията по заетостта и им пожелаха доста здраве и сила, с цел да продължат да поддържат трудовата реализация на хората и да извършват сполучливо държавната политика на пазара на труда.

В рамките на честването на 33-та годишнина на Агенцията по заетостта беше открит Център за активиране на неактивни лица в Кюстендил. Служителите в него ще стимулират хората за интензивно държание на пазара на труда посредством поощряване на регистрацията им в бюро по труда, включване в образования и ориентиране към свободни работни места.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР