От началото на 2023 г. равнището на безработицата продължава да

...
От началото на 2023 г. равнището на безработицата продължава да
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: Безработицата продължава да намалява, 57 000 безработни са намерили работа

От началото на 2023 година нивото на безработицата продължава да понижава, а над 57 000 безработни са намерили работа с поддръжката на трудовите медиатори в бюрата по труда. Близо 16 000 стопански неактивни хора са почнали да търсят работа, а в претовареност са включени към 12 000 младежи. Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров в своето одобрение във връзка 33-та годишнина на Агенцията по заетостта и нейния професионалния празник, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Той поздрави за всеотдайността и професионализма управлението и чиновниците на институцията и даде своята висока оценка за построяването й като устойчива и съвременна администрация в услуга на жителите и бизнеса. " Възлагам огромни упования на нововъведенията във връзка с задачата и визията на Агенцията и нейния метод към смяната. Само стимулиран и дипломиран екип, какъвто сте Вие, може да способства до решения, отговарящи на провокациите на утрешния ден “, добави Лазаров.

В изявлението си той акцентира, че конюнктурата на пазара на труда, високите технологии, цифровизацията на стопанската система, усъвършенстването на изкуствения разсъдък трансформират коренно публичните и индустриалните връзки и водят до интензивни промени, нови специалности и работни места, изискващи непрекъснато повишение на квалификацията, знанията и уменията на работната мощ. " Съвременните действителности изискват неотложен отговор на дефицита на квалифицирани човешки запаси, като фактор за стопански, обществен и публичен разцвет. Нужно е непрекъснато повишение на квалификацията, знанията и уменията на работната мощ “, сподели министър Лазар Лазаров.

Заместник-министрите Наталия Ефремова и Надя Клисурска също поздравиха чиновниците на Агенцията по заетостта и им пожелаха доста здраве и сила, с цел да продължат да поддържат трудовата реализация на хората и да извършват сполучливо държавната политика на пазара на труда.

В рамките на честването на 33-та годишнина на Агенцията по заетостта беше открит Център за активиране на неактивни лица в Кюстендил. Служителите в него ще стимулират хората за интензивно държание на пазара на труда посредством поощряване на регистрацията им в бюро по труда, включване в образования и ориентиране към свободни работни места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР