От началото на 2023 г. ръстът на пътниците е 57%

...
От началото на 2023 г. ръстът на пътниците е 57%
Коментари Харесай

57% ръст на пътниците на Летище Варна спрямо 2019 г.

От началото на 2023 година растежът на пасажерите е 57% спрямо 2019 година, съобщи пред БНР Деница Милосавлевич - шеф Отдел " Авиационен маркетинг " на Летище Варна. По думите й тази зима са имали 18 целогодишни дестинации на летището. 

Пред БНР тя означи, че има засилен интерес и трафик на нискотарифни самолетни компании. 

" При летищата в Европа до 5 млн. пасажери следим през последните 10 години съвсем двоен растеж на пасажерите по нискотарифните полети. За последната година той е бил над 40% приблизително в Европа. За Летище Варна през последните 3 години делът на пасажерите по нискотарифни полети е над 50% ", сподели тя.

Имаме композиция от нови направления, нови самолетни компании и рестарт на направления, които не са изпълнявани от няколко години насам, акцентира още Милосавлевич и посочи:

" Имаме рестарт на няколко маршрута от скандинавските страни, които не са оперирани с постоянни полетни стратегии от лятото на 2019 година Имаме рестарт на маршрута от Белград, от 2016 година не е изпълняван. Той стартира още веднъж при започване на юни с 4 честоти на седмица. Имаме смесен маршур от чартърни полети от Карлови Вари и Пардубице, Чехия. Нова самолетна компания с полети от Тел Авив в края на юни, друга - от Украйна с 3 полски маршрута. Очакваме и полети от новото летище на Варшава, които ще са в допълнение към полетите от главното летище ".

По думите й немският пазар на Летище Варна се развива добре. Пазар Германия е пазарът с максимален дял за предходната година - той заема 1/3 от него. 

При пазар Русия, Беларус, Украйна на Летище Варна по отношение на 2019 година сме изгубили над 180 хиляди пасажери, регистрира още Милосавлевич. 

Тя добави, че към момента са положителни индикациите от централноевропейски пазари като Полша, Чехия, Унгария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР