От МВР уточниха по-късно, че инцидентът, сигнал за който е

...
От МВР уточниха по-късно, че инцидентът, сигнал за който е
Коментари Харесай

Млад шофьор блъсна и уби двама души на тротоар в София

От Министерство на вътрешните работи прецизираха по-късно, че случаят, сигнал за който е подаден около 00:15 часа, е станал в региона на кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Русе ".

Мъжът и дамата са били на тротоара в региона на пешеходна пътека. Двамата са били блъснати от лек автомобил, лидерът на който е изгубил ръководство.

По първична информация пристигналите на място служители на реда са създали проби за алкохол и опиати на водача. Те са негативни.

Водачът е 18-годишен, имал е брошура по-малко от 2 месеца. Най-вероятно той не е съумял да спре, като не е забелязал готвещите се да пресекат на пешеходна пътека младежи.

Мястото на случая е отцепено от полицията. Продължават следствените дейности. Очаква се малко по-късно от Министерство на вътрешните работи да излязат с още информация по случая.

Две коли за спешна помощ са били изпратени на мястото на тежката злополука в София, оповестиха тази заран от Спешна помощ. Сигналът за произшествието е бил подаден към 20 минути след среднощ. Загиналите са мъж на 23 години и момиче на забележима възраст 18-19 години.

Водачът на лекия автомобил не е потърпевш, прецизираха още от Спешна помощ.

Преследвала ли е полицията шофьора 

От Столична дирекция на вътрешните работи изрично опровергаха за БНР информации, че преди трагичния случай е имало гонка с полицията.

На брифинг за медиите по-късно контрольор Борислав Михайлов от " Пътна полиция " изясни, че няма данни все още, че водачът е преследван от полицията директно преди злополуката.

Водачът е арестуван, кръвни проби към този момент не са правени

Шофьорът е задържан и отведен в Трето районно ръководство. Не му е направена все още кръвна проба за алкохол и опиати, сподели контрольор Михайлов. По думите му проверяващите би трябвало да преценяват дали e належащо такава проба да бъде направена. Полевите проби за неразрешени вещества, направени на място на произшествието, са негативни, удостовери той.

С каква скорост се е движил водачът

Инспектор Михайлов сподели също по този начин, че занапред ще се открива с каква скорост е карал лидерът.

Пред пътният специалист Диана Русинова обаче допусна, че младият лидер се е движел най-малко със 100 км/час.

" Спирачен път над 300 м, което приказва за доста висока скорост - сигурно най-малко 100 км/ч, а може и нагоре. Едно момче и момиче, открити умряли. Безспорно доста тежък пътен случай, само че просто до момента в който няма съответни ограничения от страна на страната, ние ще се местим с Вас от кръстовище на кръстовище, да си приказваме едно и също. Безспорно, за мен е необикновено, че този лидер не е използвал нито алкохол, нито опиати. Не разбирам за какво ще бяга от полицията, в случай че не е използвал и е постоянен. Така че за мен би трябвало да се насочим към доста сериозна работа с тези водачи, в това число и към психическа помощ и да се прави оценка на това кой фактически е кадърен да ръководи автомобил ", разяснява Диана Русинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР