От МВР са отчели ръст с 30% на жертвите на

...
От МВР са отчели ръст с 30% на жертвите на
Коментари Харесай

Как ще намалеят пътните инциденти?

От Министерство на вътрешните работи са отчели растеж с 30% на жертвите на пътя през първото тримесечие на 2022 година спрямо 2021 година.

" Данните от началото на април до в този момент демонстрират, че има завишение на някои индикатори във връзка с тежките пътнотранспортни катастрофи. Установихме някои от аргументите за влошаващите се данни и взехме решение да подготвим план на закон за изменение и допълнение на Закона за придвижване по пътищата ". Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на разискване на плана за промени в Закона за придвижване по пътищата.

Бойко Рашков изясни, че законопроектът е съсредоточен към това на първо време да промени в позитивна посока активността по връчване на съответните документи, които сформират органите на Министерство на вътрешните работи, когато установяват нарушаване при разпоредбите за придвижване.

Министърът укори строителите на пътища като Агенция " Пътна инфраструктура " и районното министрество, че не вземат участие интензивно в разискването на законопроекта и не вземат отношение.

Повече вижте във видеото!

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР