От МВР разпространиха и кадри, на които се вижда агресия

...
От МВР разпространиха и кадри, на които се вижда агресия
Коментари Харесай

От МВР показаха кадри с агресия от страна на протестиращите спрямо полицаи на протестите

От Министерство на вътрешните работи разпространиха и фрагменти, на които се вижда експанзия от страна на протестиращите по отношение на служителите на реда. По-рано вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че ще се направи инспекция на обстановката с потърпевшите стачкуващи.



Бяхме инструктирани неведнъж да не се надвишават полицейски пълномощия, да се съблюдава дистанцията по този начин, че да не допуснем конфликт сред двата митинга. Това споделиха тримата, ранени на митингите служители на реда.
Тримата потърпевши служители на реда при митингите: До последно полагахме изпитание да не използваме физическа мощ Споделиха, че против тях са хвърчали камъни, стъклени бутилки и други предмети
Един от тях е със счупени пръсти, другите с рани по лицето. Те описаха по-рано пред bTV, че против тях са хвърчали стъклени бутилки, предмети и камъни.

До последно полагахме изпитание да не използваме физическа мощ. Именно с цел да не се нагнетява ситуацията, не бяхме и с по-тежко съоръжение - измежду протестиращите имаше дами и деца. Ситуацията се промени, когато измежду протестиращите се появиха групи, които очевидно търсеха експанзия и започнаха да мятат бутилки с вода по нас, предмети, някои пръскаха със спрей. В този миг трябваше да използваме мощ, само че без значение от това до последно държахме да няма засегнати хора, споделиха потърпевшите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР