От МВнР разпространиха до медиите изявление във връзка с постигната

...
От МВнР разпространиха до медиите изявление във връзка с постигната
Коментари Харесай

МВнР приветства дипломатическия пробив между Израел и ОАЕ

От Министерство на външните работи разпространиха до медиите изказване по отношение на реализирана договореност за нормализиране на връзките сред Израел и ОАЕ.

Вижте какво се споделя в мнението, оповестено без редакторска интервенция:

Днес стана известно, че Израел и Обединените арабски емирства с посредничеството на Съединени американски щати са се договорили да подхващат стъпки за възстановяват връзките между тях. Предстои в околните седмици да бъдат подписани значими двустранни съглашения за сферата на сигурността, вложенията, туризма, за директни полети и други В рамките на постигнатите договорености Израел се съгласил да се откаже от по-нататъшно анексиране на палестински територии.

Приветстваме този извънреден по своето значение дипломатически пробив и поздравяваме договарящите се страни за това достижение. То може да отвори нова страница в историята на Близкия изток и да донесе огромна смяна в живота на неговите нации, което безспорно ще има положително отражение върху международния политически климат.

Надяваме се, че това събитие ще даде мощен подтик на напъните за превъзмогване на споровете в този измъчен район и ще разкрие нова вероятности за създаване на връзки на мир и добросъседство сред страните в Близкия изток като причина за гарантиране на заслужен живот и разцвет на бъдещите генерации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР