От МВнР казват, че не са получили информация за загинали

...
От МВнР казват, че не са получили информация за загинали
Коментари Харесай

МВнР няма информация за загинали български строители в Хамбург

От Министерство на външните работи споделят, че не са получили информация за починали или потърпевши български жители в Хамбург. Това оповестиха от външното ни министерство за NOVA късно нощес.

Вчера немски медии оповестиха, че четирима българи са починали при случай на строителна площадка в Германия. Осеметажно скеле се е срутило върху асансьорна шахта на обект в Хамбург. Часове са траяли избавителните интервенции.

Съобщено беше и за пети служащ, който е в доста тежко положение.

Информацията, че четиримата са българи, пристигна от Службата за градско развиване на Хамбург и бе представена от локалните медии.

Веднага откакто дипломатите ни в Берлин са прочели новината, са влезнали в връзка с локалните служби. „ По информация на способените полицейски и трудови служби в Хамбург, следствието на злополуката към момента не е завършило и на този стадий не може да бъде дадена съответна информация по отношение на самоличността и поданството на потърпевшите ”, се споделя в отговора до NOVA.

Дипломатите ни са в връзка с локалните служби и твърдят, че в случай че български жители имат потребност от помощ, могат да се извърнат към посолството ни в Берлин.

Строителната площадка е най-голямата в Германия. На нея работят 1400 строители. Тъй като през днешния ден в Хамбург е почивен ден, доста хора и в понеделник са почивали и на площадката се допуска, че е имало към 700 служащи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР