От Москва в Лондон спешно извозиха тон злато за 2,3

...
От Москва в Лондон спешно извозиха тон злато за 2,3
Коментари Харесай

От Москва в Лондон спешно извозиха тон злато за 2,3 милиарда рубли СНИМКИ

От Москва в Лондон незабавно извозиха звук злато за 2,3 милиарда. И това е намерено напълно инцидентно.

Факт е, че хамалите на летище “Шереметиево” по време на товаренето са изгубили пластмасов резервоар с два златни слитъка с тегло 25,5 кг., струващи съвсем 58 милиона рубли, написа "Поглед инфо ".

Те са паднали от товарната количка, при рухването контейнерът се напуква. Слитъците са открити или от други хамали, или от чиновници на службата за авиационна сигурност в „ Шереметиево “ (данните варират).

"Товарът е доставен напълно на клиента. В момента се организира публично следствие ", обявиха от пресслужбата на летището.





"Данъчната декларация върху кюлчето демонстрира, че тежестта на благородния метал с калъфа възлиза на 25,5 кг.

Това злато е оценено на 57 977 797 рубли. В документа се показва, че слитъците са заемали място № 20 в товарното поделение на самолета. Като цяло, съгласно фактурата, са закупени четиридесет такива отделения, а общото тегло е 1023,75 кг, т.е. малко повече от звук.

Полетът SU2580 излетя от Москва до Лондон до интернационалното летище “Хийтроу”. Общата цена на благородния метал, съгласно грубите оценки (минус цената на контейнерите), възлиза на повече от 2,319 000 000 рубли”, пресметна телевизионният канал РЕН.

Документите сочат, че златото принадлежи на Красноярски цех за цветни метали, “Гулидов”. Но пресслужбата на завода съобщи, че златото никога не е благосъстоятелност на предприятието: "Ние не изключваме опцията тези блокове, този метал да са създадени от нас.

Ние предоставяме услуги за обработка на първични материали и добиване на благородни метали. Може някои от нашите снабдители да ни е донесъл първични материали, ние да сме му ги преработили и да сме му го предали. Кой от тях, е невероятно да разберем”.

РЕН ТВ оповестява, че “според представителя на завода металът може да е създаден преди година и месец. Въпреки това, датата на извеждането на благородни метали от Москва в Лондон може да не е по никакъв начин инцидентна.

Буквално ден преди този момент съветският президент Владимир Путин разгласи серия от антикризисни ограничения в поддръжка на бизнеса и жителите в подтекста на пандемията на ковид, насилствена карантина и престой на доста предприятия и институции.

Една от ограниченията за попълването на бюджета и последвалото систематизиране на средствата за поддръжка на нуждаещите се е данъчното облагане на дивидентите, идващи от сметки в чужбина. Държавният глава назова тази мярка обективна и означи, че тя ще изисква съгласуваност с задграничните сътрудници.

"Естествено, това ще изисква поправяне на нашите съглашения за отбягване на двойното данъчно облагане с някои страни. Моля държавното управление да провежда такава работа. Ако задграничните сътрудници не одобряват нашето предложение, Русия ще се отдръпна от тези съглашения едностранно.

И да стартираме с тези страни, през които минават обилни запаси от съветски генезис “, сподели президентът.

И след по-малко от ден откакто Владимир Путин се обърна към нацията, на московско летище беше претрупан звук злато и изпратено до Лондон, където доста съветски олигарси от дълго време са регистрирани.

В момента РЕН ТВ няма данни за притежателя на скъпия товар. Известно е единствено, че той е относително безвредно превозен до местоназначението си. Според два източника златото е принадлежало на физическо лице, а не на никаква компания. "

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР