От "Монтана" обявиха името на новия старши треньор на отбора.

...
От "Монтана" обявиха името на новия старши треньор на отбора.
Коментари Харесай

Атанас Атанасов е новият старши треньор на Монтана

От "Монтана " оповестиха името на новия старши треньор на тима. Това е 51-годишнният варненски познавач Атанас Атанасов-Орела, който ще наследи на поста Никола Спасов, който напусна този свят предишния понеделник.
„ С Наско се разбрахме бързо по телефона. Той би трябвало да дойде през днешния ден, а на следващия ден ще бъде показан пред футболистите и да ги изведе за първа подготовка “, съобщи президентът на клуба Румен Панайотов.
За Атанасов това ще е четвъртото му завръщане отпред на "Монтана ". Първото му предопределение бе в края на декември 2011 година, когато пристигна на мястото на Стефан Грозданов и изведе монтанци до 11-то място в класирането на тогавашната „ А “ група пред "Ботев " (Пловдив), "Локомотив " (София), "Видима-Раковски " (Севлиево), "Калиакра " (Каварна) и "Светкавица " (Търговище).
На 20 април 2017 година Атанас Атанасов дебаркира за повторно на стадион „ Огоста “, заменяйки на поста подалия оставка Атанас Джабмазки. Той бе предпочетен всред трима-четирима експерти с вярата да избави тима от изпадане. За късия си престой от финален в класирането в елита, Атанасов изведе "Монтана " до го бараж за оцеляване, само че го изгуби трагично от "Септември " (София).
В предпоследния ден на април 2019 година Атанас Атанасов бе показан за трети път като новия старши треньор на "Монтана ". Тогава той наследи на пожар на поста Стефан Генов.
Под негово управление тимът завоюва и четирите си турнирни срещи от шампионата на Втора лига (3:1 "Струмска популярност " (Радомир), 2:1 "Литекс " (Ловеч), 2:0 "Пирин " (Благоевград), 2:1 "Несебър "), класира се на второ място след "Царско село " и пред "Арда " (Кърджали), само че загуби на баража от столичния "Витоша " с 3:0. Въпреки, че от управлението на клуба желаеха да го задържат той Атанасов избра да се прибере назад при фамилията си в родната Варна.
Освен като треньор Наско ще остане в историята на "Монтана " и като футболист. Той бе част от тима при първото му присъединяване в елита през сезон 1994-1995 година Атанасов бе неизменим титуляр в схемата на треньора Димитър Алексиев и през най-силния сезон на монтанци в „ А “ група 1995-1996 година Тогава негови съотборници бяха Румен Панайотов, Илия Груев, Ангел Червенков, Георги Шейтанов, Петко Петков, Дилян Иванов, Саид Ибраимов, Тодор Праматаров и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР