От множество магазини за китайски стоки до китайски ресторанти –

...
От множество магазини за китайски стоки до китайски ресторанти –
Коментари Харесай

Все повече китайци емигрират в САЩ

От голям брой магазини за китайски артикули до китайски заведения за хранене – за имигрантите от Китай в този момент е по-лесно да се почувстват вкъщи, макар че към този момент са предпочели живот в Съединените щати.

През предходната година бяха маркирани 80 години от рухването на възбраната за китайски служащи да емигрират в Съединени американски щати . Днес американските университети са желани от китайските студенти, а все по-често противозаконни мигранти поемат рисково пътешестване – със аероплан до Еквадор, а по-късно пешком, с лодки и рейсове до границата сред Мексико и Съединени американски щати, написа Voice of America .

„ Всички в Китай знаем, че нашето държавно управление е прекомерно властно и контролиращо ”, споделя китаец, който е предпочел да емигрира по този път със фамилията си. Наблюдатели регистрират внезапен скок в опитите за нелегално прекосяване на границата сред Мексико и Съединени американски щати – от към 2000 през 2022 година до повече от 24 000 през предходната година. Не са малко и докладваните случаи на расова дискриминация против китайците в Съединени американски щати – 88% от тях свързани с някаква форма на тормоз, най-често устен, добавя VOA. Някои щати пък одобряват спорни ограничения като възбрана за владеене на парцели.

Натиск към хората, избрали да емигрират, има и от страна на Китай, където тези хора са упреквани за липса на национализъм и национална принадлежност. Не всички китайци обаче се сблъскват с компликации. Много от тях споделят, че са се приобщили сполучливо, добавя Voice of America .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР