От многобройните филми и сериали на коледна тематика сме разбрали

...
От многобройните филми и сериали на коледна тематика сме разбрали
Коментари Харесай

Яйченият пунш е по-важен от пуйката за Коледа РЕЦЕПТА

От многочислените филми и сериали на коледна тема сме разбрали едно - в Съединени американски щати и Западна Европа има една наложителна напитка, без която празниците през декември просто не са същите. Това е по този начин нареченият ​яйченият пунш, прочут повече като " егног ".

Напитката е отколешна традиция в редица страни. Вероятно за това към нея като че ли се носи някаква магия и ни препращаща към романтиката на коледната нощ, когато атмосферата е топла и сърдечна, а децата с боязън отварят подаръците си. Ако желаете да си приготвите и вие яйчен пунш, който да ви стопли през студените зимни нощи, това изобщо не е мъчно.

Разбира се, разновидностите за приготвянето изобщо не са малко, само че " Марица " избра за вас един, който сигурно няма да ви разочарова. Ето и най-популярната рецепта за подготвяне на вълшебната напитка, с която обезпечено ще усетите коледното въодушевление в дома си:

Необходими артикули:

4 огромни яйца, 2 чаени чаши захар, 2 чаени чаши прясно мляко, 2 чаени чаши сметана, 50 мл ром и 50 мл уиски. С това количество от артикули може да приготвите 6 чаши от вълшебната празнична напитка.

Начин на подготвяне:

Първоначално отделете жълтъците от белтъците и ги поставете в обособени съдове. Добавете към жълтъците една чаена чаша захар и разбийте с миксер на високи обороти, до момента в който не се получи пухкава бледожълта пяна.

След това разбийте и белтъците, като им добавите щипка сол и последователно изсипвате в купата и втората чаша захар. Разбиването продължава, до момента в който не се получи гъст сняг. След това би трябвало да прибавите към него и към този момент разрушените жълтъци.

Изсипвайте жълтата пяна на тънка струйка, като от самото начало не спирате да разбърквате. След това прибавете алкохола, още веднъж на тънка струйка, постепенно и деликатно. Следва по същия метод да добавите и прясното мляко, а по-късно и първата чаша сметана.

Втората чаша от сметаната се разрушава в обособена купа, до момента в който придобие бухнал тип. Добавя се към сместа, само че към този момент без помощта на миксер. Просто разбъркайте на ръка, без да бързате. И по този начин, пуншът е изцяло подготвен. Остана само да го охладите и по-късно той може да бъде поднесен на гостите. Преди това прибавете щипка настъргано индийско орехче или канела във всяка една от чашите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР