От много време насам социолози обсъждат подобна възможност. А Борисов

...
От много време насам социолози обсъждат подобна възможност. А Борисов
Коментари Харесай

Защо ГЕРБ и БСП никога няма да се обединят

От доста време насам социолози разискват сходна опция. А Борисов нормално махва с ръка и споделя, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия в никакъв случай няма да ръководят дружно. Това е правилно - по този начин е, в никакъв случай няма да се случи. Но повода е друга. 
И тя е, че двете партии съществуват таман, с цел да обират ненавистта към другата. Успехът на Борисов се дължеше на бездарието на Станишев, след това на безумията на Орешарски, в този момент на слабата съпротива от страна на дуета Нинова-Йончева. В същото време Българска социалистическа партия добре знаят, че единственият път, когато си върнаха властта, бе поради зимата на 2013-та и срутва на доверието към Борисов. 
Да оставим сякаш цитираните кардинални разлики сред двете партии - от дълго време сме се уверили през опита по какъв начин постоянно кардиналните разлики, при потребност, в случай че се наложи, внезапно се погасяват с приказки за " национална отговорност " и скрепяват в съюз противоположни партии. Причината ГЕРБ и Българска социалистическа партия да заобикалят обединяване обаче е в това, че те набират легитимност най-много с обирането на негативния избор към съперника си. 
Представете си политическа действителност, в която Борисов няма шанса да повтаря непрестанно, че " в случай че не е той, ще дойдат комунистите ", а Нинова няма шанса да приказва, че " в случай че не изберат нея, Борисов ще продължи да унищожава страната ". Тъй като и двете партии страдат от непосредственост с Движение за права и свободи, а и са били подкрепяни от патриотични обединения в един или различен интервал, какво тогава ще остане като опция? Може би единствено офанзиви против Демократична България, които така и така към момента срещат с компликации с превъзмогването на електорални бариери - или малко под тях, или малко над тях. На единствената политическа тактичност - позоваването на грешките на предходния - ще бъде комплициран край.
На власт в България са нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия, а едно дълго изречение. То гласи: " Това, което не ви харесва в този момент, е тъй като преди време държавното управление на неприятните направи това, което аз, горкия, още не мога да оправя, и таман да го бях оправил, пристигнаха отново ти, и каквото бях оправил, скапаха, по тази причина в този момент ще почна да го оправям, надявайки се, че ще изберете мен, с цел да им попречите да го скапват, по този начин както го скапаха едно време ". Единственият избор е негативният, единствената тактика - на омразата, единствената максима - на разделяй и владей. Затова и изборите създават два разновидността: или от вида " пат ", както стана на последните, или немощно и краткосрочно разменяне на функциите, за малко, едвам лъсне, че от тях нищо не зависи.
Карбовски в студиото на бТВ в изборната нощ сподели " Вече би трябвало да викаме - бате, Слави, ела ". И след това добави и други имена - дали ще е Слави, Румен, Гошо или някой различен, няма значение; от голяма важност, че отчаено се нуждаем от нов състезател в политиката. Повече от две-трети от българите не гласоподават, а не гласоподават не тъй като не се интересуват от политика, а тъй като ползата им се е сблъскал с тягостната обстановка на " избирай по-малкото зло ", която е най-голямото зло, което може да сполети един гласоподавател.  
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР