От много години сме наясно, че съществува двоен стандарт при

...
От много години сме наясно, че съществува двоен стандарт при
Коментари Харесай

Политическа позиция за двойния стандарт при храните - трябва специална директива

" От доста години сме наясно, че съществува двоен стандарт при храните, при услугите също. Обществото не вярваше, че можем да преборим мултинационалните компании и тази тематика да бъде приета. От тази позиция бе доста значимо да се провиснал 2 млн. евро за проучвания в разнообразни страни членки на Европейски Съюз за идентичните артикули, с идентична марка, само че с друго наличие ". Това съобщи на работна среща евродепутатът Момчил Неков за правенето на парламентарно мнение по отношение на " Двойния стандарт при храните в Европейския съюз " .
" Внасянето на мнение в Комисията по земеделие и развиване на селските региони към Европейския парламент по отношение на " Двойното качество на продуктите на единния пазар “ е съответна стъпка, която подхващам, като български евродепутат, и като част от общата акция против тези унизителни за българските жители търговски практики ", сподели още Неков, съгласно който " генералното решение ще бъде основаване на инструкция, която да регламентира производството и предлагането на артикули, в която изрично да бъде неразрешено предлагането на една и съща стока, под една и съща марка, от един и същи производител, само че с разнообразни съставки и с друго качество ".
В полемиката участваха Мая Манолова , омбудсман на Република Бъгария, представители на разнообразни министерства, на БАБХ, Жана Величкова, изпълнителен шеф на Асоциация на производителите на безалкохолни питиета в България и други специалисти и представители на разнообразни организации. Целта на срещата беше да се обсъдят съответни предложния, които да бъдат включени в окончателния вид на мнението, което евродепутат Момчил Неков ще показа в Комисията по земеделие и развиване на селските региони към Европейския парламент.
" В сферата на храните на европейско равнище няма общ орган, който да следи за особеното качество на храните . В мнението ще пожелаваме: в най-кратък период да бъдат финализирани анализите от проучванията, както и еднопосочното преустановяване на практиката на двойното качество. Предлагам да се вкара временен интервал и да се даде опция на бизнеса да има по-голяма видимост при положение, че подготвя артикули по локална рецепта и употребява локални първични материали и несъмнено, почитание на правото на потребителите да вършат осведомен избор, посредством закупуване на артикул с по-изчерпателно обозначение ", акцентира Момчил Неков.

Като народен омбудсман, който пази правата на българските жители към изрично срещу съществуването на обидната процедура на двойните стандарти, от която процедура българските жители са пострадали. Това е не просто дисцкриминация, това е засегнатост за българските жители. Добре е, че казусът бе осъзната и от Европейска комисия и бе подложен на дневен ред през предходната есен, бе безапелационна Манолова.
Тя напомни, че с помоща на български майки, който живеят в разнообразни точки на Европейския съюз, са създали проучване на детски храни на една марка, и са открили разнообразни съставки.
" Отправихме петиция в Европейския парламент до комисията по петиции с гледище да бъде прегледан този въпрос. Нашата петиция е позволена до разглеждане от комисията по петиции и цялата процедура е Екологичен потенциал ще се развие в идващите месеци ", добави Манолова.
" Ще поддържа документа, който предлага господин Неков, тъй като считам, че това също е вид, само че моето предложение е по-радикално – упорствам за основаването на европейско законодателство, европейска инструкция за производството и разпространяването на храни, която да забрани предлагането на храни от една марка с разнообразни съставки в другите страни. Настоявам също по този начин за основаването на обединен европейски орган, който да управлява съществуването на двойни стандарти при храните, тъй като настоявам, че националните органи не са в положение да се оправят с големи мултинационални компании ", изясни още омбудсманът.
Жана Величкова, изпълнителен шеф на Асоциация на производителите на безалкохолни питиета в България, изрази друга позиция: " В някои храни и питиета има разнообразни съставки , само че с безусловно равностойно качество. Подкрепяме изцяло правилното показване на етикетите на храните. Резултатите от проучванията демонстрираха най-важното – няма храни, които да са етикетирани със неверен състав. Индустрията работи при обединен стандарт. Не може да се третира замяната на бяла захар с глюкозо-фруктозен сироп като нещо, наречено " двойно качество " . Трябва да бъде осъзнато, че това една безусловно допустима формула, с която работят редица страна. Ние молим в декларацията на Ненков да бъдат разказани критериите за възможни разлики, а не да се поставя черно клеймо на всички случаи. Няма по какъв начин една празненства създадена в една страна да бъде абсоютно същата като тази във друга ", разяснява Величкова.
" Такива се чака да бъдат аргумените и на мултинационалните компании. Относно допустимите разлики - кой ще каже дали 3% мляко или 5% по-малко какао са основни или несъществени отклонения? Мисля, че правилното е дадена марка и артикул да са с безусловно еднообразно наличие в целия Европейски Съюз. Аргументът, че стоките са безвредни и етикетирани, не следва да бъдат почетени. Всички сме се убедили, че усетът е друг на артикули у нас и в други страни на Европейски Съюз. Ще упорствам това безсрамие да бъде прекъснато. Допустимият компромис е предлагането на господин Неков, а точно в случай че има разлики на национално равнище да бъдат категорично написани на етикета. Но това да бъде единствено началото, по-натам ще се борим до край ", беше репликата на Манолова.
На 30 април в границите на българското европредседателство ще се състои огромен конгрес с работно заглавие " Двойният стандарт при храните. Да сложим казусът на масата ".


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Икономика  Домусчиев като глас на бизнеса: Да има единствено едно обжалване на Оценка на въздействието върху околната среда Домусчиев като глас на бизнеса: Да има единствено едно обжалване на Оценка на въздействието върху околната среда  КНСБ и Мая Манолова на война поради абсурден законов текст за заплатите КНСБ и Мая Манолова на война поради абсурден законов текст за заплатите  Експерт: Държавата не е събрала десетки милиони от бизнеса с горивата Експерт: Държавата не е събрала десетки милиони от бизнеса с горивата  Курумбашев за Общинска банка: Трайков внесъл предложение, а кой го изнесе? Курумбашев за Общинска банка: Трайков внесъл предложение, а кой го изнесе?  Държавата е събрала 6,6 милиарда лева от интернационален туризъм за близо година Държавата е събрала 6,6 милиарда лева от интернационален туризъм за близо година Интервю Още Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните две години
​Какви провокации стоят пред Община Търговище през само че...
Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Марк Менсън: Всичко отминава и по този начин би трябвало да бъде коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Ford EcoSport: И майка му няма да го поз...
Преди три години Ford показа на европейския пазар своя стилен кросоувър EcoSport. На фона на съперниците си, EcoSport изглеждаше...
Изясняват събитията към спор,... Григор Димитров сподели от какво е изработен... Нови митинги против Тръмп Нападателите от Кабул към този момент са отстранени НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 22 януари
Овен Този понеделник няма да ви е елементарно да се концентрирате заради това, че близките ще ви отвличат вниманието с техните проблеми. Ако...
Седмичен хороскоп за 22-28 януари Издирван от две години се появи без пробле... Пиян водач атакува служители на реда в Прохода на Р... Новините: Най-важното за деня, 21 януари НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Българска социалистическа партия: Внасяме 5 сигнала до прокуратурата...
Депутати от Българска социалистическа партия внасят сигнали с данни за корупция, в които са намесени кметове и знакови лица от ГЕРБ и за метода, по който функционир...
Цачева: Няма да се сменя конституцията, ни... Борисов заречен пари за ремонт на язовир и... Асад: Офанзивата на Турция в Сирия е подкр... До края на европредседателството даваме па...  www.expert.bg  12-те артиста, които са генерирали най-вече пари в американския бокс офис 12-те артиста, които са генерирали най-м...  Горанов: Няма данни за операции на БАЦИС Горанов: Няма данни за операции на БА...  Законодателни промени може да наложат единни визии за всички курорти Законодателни промени може да наложат ед...  Ангелкова: Търговията по тротоарите в Слънчев бряг ще бъде прекратена Ангелкова: Търговията по тротоарите в Сл...  www.iwoman.bg  Звездите на Звездите на " ВИП Брадър " и SDI оказват помощ н...  Ключът към положителните взаимоотношения Ключът към положителните взаимоотношения  Тайната на ефикасната подготовка Тайната на ефикасната подготовка  Това, което интровертите няма да ви кажат Това, което интровертите няма да ви кажа...  http://www.sportlive.bg  Не единствено поради любимеца им - Григор огорчи цяла Австралия Не единствено поради любимеца им - Григор огор...  Сензация! Джокович отстранен на Australian Open, и то след загуба в 3 сета Сензация! Джокович отстранен на Austral...  Лейтън Хюит упрекна екипа на Григор в нечестна игра Лейтън Хюит упрекна екипа на Григор в неч...  Бейл: ПСЖ? По-добре да виждам голф! Бейл: ПСЖ? По-добре да виждам голф! Интервю Още Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните две години
​Какви провокации стоят пред Община Търговище през само че...
Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Марк Менсън: Всичко отминава и по този начин би трябвало да бъде Нови Най-четени Най-коментирани Политическа позиция за двойния стандарт при храните - би трябвало специфична... 15 0 Краля на Australian Open беше изхвърлен от шампионата... 28 0 НАТО: Операцията на Турция против кюрдите в Сирия е самозащита... 59 0 Вие сигурно сте несъвместими в случай че...... 95 0 Знаците, че той е влюбен във вас... 197 0 Дневен хороскоп за 22 януари

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР