От мисъл за Путин някои не виждат България. Колкото и

...
От мисъл за Путин някои не виждат България. Колкото и
Коментари Харесай

Радев: От мисъл за Путин някои не виждат България

От мисъл за Путин някои не виждат България. Колкото и да приказваме, че договорът с „ Боташ “ е за потенциал на терминалите за полутечен газ и на преносната им система, отново някои виждат в този 13-годишен контракт доставки на съветски газ. Това съобщи президентът Румен Радев при оповестяване на енергийната тактика 2023-2053 година

Радев съобщи, че има поздравлението на Европейска комисия за подписания контракт с турската компания.

Той изброи постигнатото от служебния кабинет за 5 месеца, в това число търговете за полутечен газ, опциите за доставка на 1,5 милиарда куб. м до турските терминали, с помощта на контракта с „ Боташ “. Той означи и стартирането в употреба на интерконектора с Гърция и договорите за диверсификация на нуклеарното гориво. Това ставало със единодушие.

Президентът настоя за самостоятелност и самостоятелност на енергийната ни система.

Премиерът Гълъб Донев съобщи, че тактиката е създадена от служебния кабинет, защото в изискванията на енергийна рецесия и условия за декарбонизация България няма проект по какъв начин да се развива енергетиката.

Енергийният министър Росен Христов разгласи, че на въглищни централи ще се разчита до 2030 година Дотогава употребата им ще бъде ефикасна, по-късно до 2038 година ще се пристъпи към последователното им извеждане. Той акцентира постигнатото единодушие сред политическите сили за отварянето на проекта за възобновяване и предоговаряне на уговорката за икономисване на 40 на 100 от излъчванията.

Той акцентира, че износът на ток е 12 теравата, а приходите са 3 милиарда евро на година. Като дефицитът на ток в района ще продължи десетилетия. Христов съобщи, че България е за задачите на Европейски Съюз за зелена сила, тя е измежду страните с най-сероизни спестявания.

Той предлага построяването на 4 нуклеарни блока, уголемение на ПАВЕЦ „ Чаира “, две водни централи на Дунав, 7 гигавата слънчеви мощности и 2 гигавата вятърни. Записано е още създаване на 1 гигават водородни мощности, както и подземни ПАВЕЦ, така съхранението на сила е един от стълбовете в тактиката./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР