От минус 7 до плюс 27 градуса – такива температури

...
От минус 7 до плюс 27 градуса – такива температури
Коментари Харесай

Март отново ще покаже същността си. Очакват ни температури от минус 7 до плюс 27 градуса

 От минус 7 до плюс 27 градуса – такива температури се чака да ни предложи месец март, заяви Национален институт по метеорология и хидрология.

Средната месечна температура през март в Северна България и по високите полета е сред 5 и 7 градуса, по Черноморието и в Южна България – сред 6 и 9 градуса, а в планините – сред минус 8 и минус 3 градуса.

Тази година се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата. Най-ниските температури ще се движат сред минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите стойности – сред 22 и 27 градуса. Не се чакат аномалии във връзка с преваляванията.

През първото десетдневие от месеца температурите ще бъдат към климатичната норма. Месецът ще стартира със относително студено време, облачността ще е най-вече забележителна, на 1 март в североизточните региони и в планините ще превали слаб сняг. На 2 март ще е съвсем без превалявания.

През идващите дни ще бъде най-вече слънчево, температурите ще се покачат. Около средата на десетдневието облачността ще се усили, превалявания ще има към 7 март и в края на десетдневието. Температурите ще останат близки до нормалните.

През първата половина от второто десетдневие температурите ще бъдат към нормата. Времето ще бъде динамично, с условия за превалявания, най-вече от дъжд, само че с краткотрайни намаления на температурите, в Северна България и в планинските региони дъждът ще минава в сняг.

През втората половина от десетдневието има по-голяма възможност температурите да се покачат и да са над нормата, а динамичността на атмосферните процеси да се резервира и постоянно да има превалявания от дъжд, в по-високите планински елементи - от сняг.

През третото десетдневие остава наклонността за относително високи температури и за чести валежи. След средата на десетдневието има релативно по-голяма възможност и за дни, в които да доминира слънчево време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР